Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, augustus 18, 2010

Aanwijzen

Vandaag niets meer dan drie foto's die de zeer creatieve en gewaardeerde blog-collega Redstar maakte van ondergetekende, vorige week in Middelburg. Niet omdat ik geen inspiratie heb voor een "gewoon" stukje.

Zo zou ik U willen vragen of U dat ene liedje kent met in de tekst vermoedelijk de woorden "Beg, steal or borrow" én de zinsnede "till he knows". Het wordt gezongen met een vrij duistere mannenstem, het is niet Bob Dylan en vermoedelijk komt het uit het Wave-tijdperk. Verder vraag ik mij af wat die grote goudkleurige piepschuimen appel deed in mijn droom van vannacht, zou ik kunnen verhalen van mijn bezoek aan de (zeer leuke inval-)huisarts van vanmorgen en het bezoek van mijn zoon aan de kaakchirurg.

Natuurlijk zou ik ook kunnen schrijven dat ik op straat even sprak met buurvrouw Angela, buurvrouw Rinie en een voormalig collega-raadslid die niet toevallig ook de moeder is van mijn vaste oppas-baby.

Natuurlijk kan ik ook mijn gedachten met U delen over de internationale hulp aan het rampgebied Pakistan of over het falende systeem van microkrediet.

Of dat ik mij verbaas over reclames die mij een (extra) complex proberen aan te smeren. Zoals Sanex dat poogt met haar Dermo active complex. Nou nee, dank U! Ik hoef er geen complex bij.

Een terugkerend thema bij mij is ook mijn verwondering over de verschillen tussen mannen en vrouwen en de kracht van de menselijke geest.

Maar feit is dat ik mij vandaag een beetje lui voel en U achterlaat met het kijken naar de foto's waar ik het eerder in dit stukje over had...

U ziet het origineel en twee bewerkingen. Omdat smaak verschilt zal ik niet één ervan als mooiste aanwijzen.

12 opmerkingen:

Redstar zei

Is het toevallig een liedje van de Babyshambles?

Ik heb wel mijn voorkeur van de drie, maar die hou ik voor me ; )

suske zei

vermoedelijk dit lied :
http://www.youtube.com/watch?v=3hllPQLhuBY
dat van de New seekers zal het wel niet zijn, denk ik.

ik heb geen voorkeur betreffende foto's; alle drie goed.

Roosnans zei

Gave foto's van John!!!

grtz!

Roelien zei

Geweldige foto´s. Die tekst komt me bekend voor. Eerst maar eens kijken op de link van Suske.

ollie zei

Beg steel or barrow is ooit gezongen door de >New Seekers maar het originele ?

Terrebel zei

@Redstar, @Suske, @Ollie: Neen, dat is'm niet, helaas.

Renesmurf zei

Ik vind de eerste ook meteen de mooiste, eigenlijk.

Leibele zei

Redstar is een stukje langer dan ik dat ben. Zo te zien ook langer dan jij? Het nummer waar je het over hebt klinkt wel, in meerdere vertolkingen. Dit is mijn keuze: http://www.youtube.com/watch?v=nQxDl-3Vum0

Mystic zei

Misschien van Ray LaMontagne of Express Ohio

Terrebel zei

@Leibele: Redstar is inderdaad iets langer dan ik...;-)

Terrebel zei

@Mystic: Zoals men zegt bij 2voor12..."Die zoeken we op..."

wolfling zei

Voor het geval je het liedje in de tussentijd nog niet gevonden hebt: ik vermoed dat je Apologia van Gavin Friday bedoelde. "...beg steal or borrow, then throw it away..."