Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 07, 2010

D66

"Desperation" van Stephen King bestaat uit 720 bladzijden en is boek nummer 11 van dit jaar. Tsja, met zulke dikke boeken kom ik moeilijk aan mijn gemiddelde van twee boeken per maand. Zoals de meeste boeken van Stephen King was ook deze spannend en hier en daar vrij bloederig. Helaas soms ook wat langdradig en sommige scènes waren zo vergezocht dat ik mij eventjes achter de oren moest krabben.

Demissionair minister Ab Klink moet zich ook nog maar even achter de oren krabben. Hij dacht dat de invoering van het Electronisch patiëntendossier een feit was maar rekende buiten de Eerste Kamer. Nadat een wet is aangenomen zijn er mensen die die wet beoordelen op uitvoerbaarheid en zo.

Na wijs beraad heeft men besloten dat het landelijk EPD niet kan worden ingevoerd zolang niet duidelijk is op welke manier de privacy van de burgers wordt gewaarborgd. Ook wil de Eerste Kamer dat eerst goed wordt uitgezocht hoe goed het EPD bestand is tegen aanvallen van hackers. Ik bedoel maar: een of andere onverlaat zal in jouw EPD het zinnetje "Heeft een ernstige pinda-allergie" maar weghalen. Lig je in het ziekenhuis, krijg je een toetje met ondermeer stukjes pinda daarin en dan ben je zomaar dood. Goed, extreem voorbeeld. Maar het zou wel zomaar kunnen.

Voorlopig niet dus.

Nog meer goed nieuws: Gisteren kregen wij het officiële bericht dat de Ferman, Superfer, Zoonlief, door is naar het volgende leerjaar op het Gymnasium. Dat was dus dubbel feest voor ons toen Oranje gisteren de halve eindstrijd op het WK Voetbal in Zuid-Afrika wist te winnen door Uruguay met 3-2 et verslaan. Het team is nu al ongekend veel wedstrijden op rij ongeslagen. Al zo'n twee jaar lang meen ik zelfs. Dat is wat, hoor, twee jaar lang geen enkele wedstrijd verliezen. En toch zijn er van die zwartkijkers die zeggen dat het Nederlands elftal slecht speelt...Ach ja, er zijn nu eenmaal altijd wel ras-pessimisten.

Van die mensen die denken dat het niet goedkomt met de wereld, tenzij zij persoonlijk ingrijpen. Ook bevlogen mensen zoals Andrée van Es, wethouder voor GroenLinks in de hoofdstedelijke gemeenteraad.

Zij wil mensen met een beperking laten werken voor minder dan het minimum-loon. Alsof iemand met één arm lagere woonlasten heeft, of met een kinderkaartje de tram in mag of minder kosten heeft aan eten omdat hij of zij geen energie nodig heeft om die ontbrekende arm te voeden. Of zo.

Bovendien: als jij werkgever was: Zou je dan iemand aannemen die jou 2500 per maand kost of neem je iemand die jou 1800 per maand kost, bijvoorbeeld een langdurig werkloze? Resultaat is dat er geen mensen meer voor een normaal loon aangenomen zullen worden en ook die werknemers uiteindelijk vanzelf langdurig werklozen worden. Een onzalig plan dus, van de voormalig lijstrekker van de PSP. Die partij vormde in 1989 samen met CPN, EVP en PPR het nu zo bekende GroenLinks.

Volgens mevrouw Van Es is de gemeente Amsterdam verplicht mee te doen aan deze "proef" die ooit is verzonnen door Piet Hein Donner en wordt gesteund door ondermeer oud-minster Wijers van D66.

11 opmerkingen:

  1. Ik heb veel gelezen van Stephen King op mijn mp3 speler. Mevr Todd vond ik altijd een heel aardig verhaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als werkgever wist ik het ook wel. Ik zou alle oudjes ontslaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik stuur mezelf alvast op pensioen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem23:06

    Lekker dan om mensen met beperking voorminder te laten werken.

    Laten ze het wachtgeld maar afschaffen vooral als ze zelf ontslag nemen.

    Ctje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben het wel met Ctje eens. Daar gaat een hoop geld in zitten.

    Love As always
    Di Mario

    OT. Grappig ik ken het merk al jaren, maar op het moment dat jij het zegt, moet ik ook wel bekennen dat ik het nog nooit in nerderland gezien.

    Love As Always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Minimum is minimum, daar kan je gewoonweg niet onder gaan zitten.
    En er moet ook hoognodig een maximum komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jee Terrebel, wat kun jij toch prachtig van iets positiefs zo ineens overstappen naar die politiek :D

    Wat betreft Oranje, ja ik hoor dat ook telkens, ze spelen slecht, wat nou slecht? Ze staan in de finale!

    En dan bedoelen ze dat ze spannender zouden kunnen spelen, pffffffff stelletje zeikerds!

    XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gefeliciteerd met je zoon!
    Ik lees ook graag van die grote pillen van die auteur, maar kom er momenteel niet aan toe. En Ab mag dat EPD lekker in zijn hol steken :D

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb een tijd heel veel gelezen van hem, toen kwam het ineens mijn neus uit en daarna nooit meer . Op den duur weet je het wel vind ik..Dus je zoon heet Ferry? Nou gefeliciteerd! Mijn oudste is trouwens ook over naar het volgende jaar, hij doet Economie, Management en recht. en dat is een hele prestatie als je in zijn geval voor het eerst echt ben gaan leren inplaats van overnemen van internet.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Anoniem15:10

    Krijg een beetje opstandig gevoel van die idiote plannen.
    Die zeikerds over mooier voetbal zijn net zo erg als die mensen die momenteel zo heel erg nodig duidelijk moeten maken hoe anti-voetbal ze zijn.

    Gelukkig ook goed nieuws :) Dus gefeliciteerd Superfer!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. @Brillie: Ken ik niet...

    @Me!: Heel goed. Gewoon een spuitje geven...:-(

    @Suske: Ik ben stiekem al jaren met pensioen...

    @Ctje @DiMario: Ze willen dat iedereen zonder werk geen geld krijgt, behalve politici. Gek hè?
    OT: "Pilot" onbekend in NL. Waarom zou dat zijn?

    @Renesmurf: De SP pleit ook al jaren voor een maximum-loon. Maar alle andere partijen zijn tegen. En een minimumloon is neit voor niets een minimumloon.

    @Morgaine: Prima dat mensen tegen voetballen zijn maar ze hoeven ook geen wedstrijden te zien. Ook hoeven ze niet met opzet het plezier van anderen te vergallen. Toch zijn ze erbij die menen dat recht te hebben. Maar moet je hen eens storen tijdens GTST...;-)

    @Redstar: Zou dat nog in het ziekenfondspakket zitten: Het verwijderen van objecten uit het rectum nadat boze burgers hebben toegslagen"?

    @Liesbeth: Bijna goed. Hij heet Ferdinand. Hoewel op het geboortekaartje stond "we noemen hem Ferdi" hebben we dat nog nooit gedaan. Hij ís gewoon een Ferdinand. Of "Fer" als verkorting.

    Ook voor mij zal het weer ven duren voor ik een "King" oppak.

    @Downer: Dankjewel! En het is gewoon ook veel te warm om te zeiken. Maar sommigen doen dat nu eenmaal graag. Velen die tegen voetbal zijn, zeggen ook tegen Kerst te zijn, Sinterklaas, Vaderdag en noem maar op. Meestal vieren ze ook hun eigen verjaardag liever niet. Prima om tegen feestjes te zijn en tegen plezier hebben maar daarom hoef je het plezier voor anderen nog niet te vergallen?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!