Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, juni 14, 2010

Profiteren





Zaterdag ging m'n moeder mee toen ik broer en zus trakteerde op een bezoekje aan restaurant "De Gouden Bogen".




Oma verbaasde zich erover dat mijn kinderen liever rustig een boekje zitten te lezen dan rondrennen, schreeuwen en anderszins keet schoppen. Tsja, wat kan ik zeggen? Net als ik zijn mijn kinderen gewoon graag lui en rotzooi trappen is nu eenmaal vermoeiender dan rustig zitten lezen.

De volgende dag wilden wij graag naar de speeltuin. Maar helaas: die is op zondag gesloten vanwege de bezuinigingen. Vreemd genoeg heeft degene die heeft besloten dat de speeltuin op zondag dicht moet (eerst was-ie ook op zaterdag dicht maar na protesten werd "opeens" de beslissing teruggedraaid) een financieel extra'tje gekregen ter hoogte van een jaarbegroting van de speeltuin "omdat hij de bezuiniging zo goed heeft doorgevoerd".


Dus duizenden kinderen mogen op zondag niet genieten van een middagje spelen opdat een of andere bobo zijn bonus krijgt. Ik vind dat een onjuiste verhouding.

De verhoudingen in de wereld staan nogal scheef. Zo is het bedrag dat wordt uitgegeven aan doping-bestrijding in de Tour de France maar liefst drie maal zo hoog als het totale budget van alle deelnemende ploegen. Daarnaast is het natuurlijk onzin om te controleren op het gebruik van doping omdat vast staat dat zeker 90 procent van alle topsporters één of andere vorm van doping gebruikt. Mensen die geen doping gebruiken kunnen namelijk de prestaties niet leveren die de Tour-renners leveren: Berg-op en berg-af, dan 8 uurtjes slapen en de volgende dag nog een rit over ruim 200 kilometer winnen? Mij maak je niet wijs dat dat fysiek mogelijk is.

Het bedrag dat wordt uitgegeven aan terrorismebestrijding is ontzettend veel hoger dan het aantal mensen dat jaarlijks omkomt dooor terroristische aanslagen. En dat aantal staat weer in schril contrast bij het aantal mensen dat jaarlijks omkomt door malaria. Dat zijn er ongeveer 150.000. En dat terwijl - ik schreef het al een paar keer eerder- er dagelijks ongeveer 35.000 mensen gewoon doodgaan van de honger. Het bedrag dat internationaal wordt uitgegeven om honger te bestrijden is een schijntje vergeleken bij het bedrag dat wordt verdiend in de wapenhandel. Ironisch genoeg wordt de bulk van dat geld verdiend in landen waar de meeste hongerlijers wonen.

Wie wil weten waarom deze scheve verhoudingen bestaan hoeft alleen maar te zien welke mensen er financieel gezien het meest van profiteren.

Er is een petitie om de kamer ervan te overtuigen de wachtgeld-regeling af te schaffen. Als U ook vindt dat ook politici gewoon de WW in moeten, tekent U hier:

14 opmerkingen:

  1. Mooi die snoeiharde tegenstelling tussen de liefdevolle plaatjes van mama en kinderen waarmee je je logje begint en dan de volstrekt belachelijke regelingen van subsidies en compensatieregelingen voor de verkeerde partijen. Mooi!

    Men, je onderhoudt vier blogs als ik het goed zag in je profiel en je reageert hier en daar of overal, dat weet ik niet,ik ken je nog onvoldoende. Hoe doe je dat?

    Ik wens je een fijne avond, hartelijke groet Roelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik neem aan
    dat je een van ons bent ?

    #sp

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er zit wel meer scheef in deze samenleving. Kijk maar eens naar de uitslag van de verkiezingen in Nederland en België.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. scheve dingen zitten zowat in ons systeem verankerd.
    Hoe we die ooit zullen wegkrijgen weet geen mens.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is schrikbarend allemaal.
    Niet spelen op zondag, absurd.
    En de drugswedstrijd kunnen ze ook nooit winnen.

    Zolang mensen rechts blijven stemmen wordt dat niet opgelost.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Anoniem22:54

    belachelijk dat de speeltuin dicht is en dat daarvoor een bonus gegeven word.

    c tje

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja, we vallen er landen voor aan. Maar dat is alleen om de bijbel daar te verkopen, en verder alles uit hun grond te trekken. Zo werkt dat nu eenmaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. het loopt op vele vlakken scheef, terrebel!

    't bedroevende is, dat niemand zich er wat van aantrekt, laat staan er wat aan doet.
    erger nog, we (???) beschouwen het als normaal? :-((

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zo had de ABN een verlies van 113 milj, waarvan 109 naar beloningen gingen. Zo'n speeltuin moet gewoon open zijn op zondag, en zo'n beheerder moet een vergoeding krijgen die de kosten dekt. Niet meer, niet minder.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ja het is te gek voor woorden, ik vraag mij nog weleens af hoe dit mogelijk is gewoonweg, en ik blijf gaan voor al het geld van de wereld op één berg en elk mens een gelijk bedrag om dan opnieuw te beginnen...

    Iedereen gelijk.

    XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  11. @Roelien: Volgde ooit een cursus snel-lezen toen ik nog raadslid was. Met een fulltime-baan, vrijwilligerswerk en het alleenstaand ouderschap had ik niet veel tijd om te lezen. Vaak nam ik de stukken dan door in m'n lunchpauze of lopend onderweg naar de raadsvergadering. Zo heb ik snel leren lezen én reageren. Bovendien kan ik als ZZP'er m'n eigen tijd indelen en werk ik niet meer fulltime,

    BeantwoordenVerwijderen
  12. @Anders: Jazeker! ;-)

    @Me!: Daar klopt inderdaad helemaal niets van. Is de kiezer gek geworden?

    @Suske: Met grof geweld? ;-;

    @Renesmurf @citrientje: De speeltuin is zelfs een jaar lang ook op zaterdag dicht geweest! Achterlijke idioten! Maar we krijegn ze wel...volgende keer gewoon massaal links stemmen...

    @Brillie: Daarom zitten er ook Amerikaanse soldaten in Afghanstan en niet in Sudan.

    @curieuzeneuzemosterdpot: Maar ik blijf knokken tegen de bierkaai en tegen windmolens. Noem mij maar Don Quichot...

    @Redstar: Belachelijk dat men ABN zoveel miljarden geeft, wetende dat dat nooit terugbetaald zal worden! De speeltuin is geholpen met maar een paar duizend euro voor nieuwe ballen en een reis- en lunchvergoeding voor de vrijwilligers. Voor Gerrit Zalm is dat een weekloon...

    @Morgaine: Als je al het geld van de wereld eerlijk zou verdelen had iedereen 1200 euro per maand. Ongeveer.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik ga dat wel tekenen. Pas zag ik iets over doping en dat was weer een nieuwe manier van..een soort van onzichtbaar motortje op de fiets waardoor die ineens stukke harder gaat. Dat is echt iets waar ik mij over verbaasde. Over scheef gesproken..

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Anoniem12:37

    Pff een cursus snellezen- en bloggen zou voor mij ook wel wat zijn :D

    Speeltijd dicht op zondag, das niet echt logisch, belachelijk zelfs.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!