Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, mei 04, 2010

Vrijheid

Ook vanavond zullen er weer mensen zijn die opgelucht verzuchten:"Maar gelukkig zijn de tijden veranderd en zal zoiets niet meer kunnen gebeuren."

O nee? Worden mensen niet meer uitgebuit? Het nieuws nog gezien over die Poolse gastarbeiders die in de kassen moesten slapen? Of de Indonesische kroeppoek-bakkers die tot slavernij werden gedwongen? Nog steeds worden mensen in elkaar geslagen vanwege hun huidskleur of overtuiging. Nog steds worden jonge Filipijnse meisjes tot prostitutie gedwongen. Nee, niet in een of ander ver obscuur land maar gewoon hier, in ons eigen "vrije" Nederland.

Natuurlijk; Er zijn geen concentratiekampen. Behalve als je gevangenissen zo noemt waar mensen zitten zonder enige vorm van juridische bijstand of zelfs maar een aanklacht. Maar toch.

Volgens PVV-aanhangers is het allemaal de schuld van "die buitenlanders". Maar wacht us effe: dat zijn toch vaak diegenen die worden mishandeld? Dat is dan natuurlijk hun eigen schuld. Hadden ze maar in eigen land moeten blijven.

Het wordt tijd -na zestig jaar zijn mensen toch wel wijzer geworden?- dat de problemen structureel worden aangepakt. Zwaardere strafen op mensenhandel? 8 Jaar cel voor iemand die een ander een gebroken neus slaat vanwege diens huidskleur? Nee, natuurlijk niet. Het gaat om een verandering van mentaliteit en helaas kan dat jaren duren.

Maar dat geduld moeten wij maar met z'n allen zien op te brengen.

Anders moeten we toch maar stemmen op Geert Wilders en de partij van zijn vrijheid.


9 opmerkingen:

suske zei

misschien is massaal stemmen op zo'n man juist de enige oplossing om aan te tonen dat zowat iedereen verkeerd was.
Over de rampzalige gevolgen van zo'n verkiezingsuitslag zal ik me niet uitspreken.
Zoiets spreekt voor zich

Branwen zei

Hmmm, geduld is niet mijn sterkte kant. Zal het toch proberen. Want stem niet op mensen met raar haar (en rare ideetjes)

Anoniem zei

Misschien stemmen heel veel mensen juist op hem om hun ongenoegen te laten blijken. Nederland is het dichtsbevolkte land van Europa. Iedereen heeft het druk, draait mee in de ratrace, is geïrriteerd en heeft een kort lontje, doordat je je kont niet kunt keren in dit kikkerlandje. Allebei mijn zoons willen hier later niet meer wonen, ze willen naar Amerika, Canada of Australie. Niet dat het zorgstelsel daar nou zo geweldig is, maar daar denken ze wel de ruimte en rust te vinden die ze zoeken.
Ik hoop het voor ze!

Martine

Sjoerd zei

Wilders, never nooit niet. Die man is een haatzaaier eerste klas.

Di Mario zei

Mensen zullen dat anders zien. Maar feitelijk is er niets veranderd, alleen de maatschappij is anders. Maar hoe je het ook went of keert. Mensen die andere veroordelen om hun afkomst of huidskleur doen niets anders dan 70 jaar geleden.

Love As Always
Di mario

Liesbeth zei

Laten we het maar niet over die man hebben, inplaats daarvan ben ik het er mee eens dat de herdenking vooral over de tweede wereldoorlog moet blijven gaan, inplaats van breder.

Anoniem zei

Weet je wat zo vreemd is? Als ik om me heen de ouderen die toch echt zelf de 2e WO hebben meegemaakt en zeggen dat zoiets nooit meer mag gebeuren, ook hoor zeggen dat al die buitenlanders het land uit moeten. Ik citeer een 89-jarige: "ze pakken onze banen, onze uitkeringen, nemen ons land over. Oprotten met die gasten." Ik begrijp er helemaal niets van, echt, dan sta ik met mijn mond vol tanden en denk dan: hoe is dit mogelijk, je hebt zelf de oorlog meegemaakt en nu zeg je dit??? Is er iemand die me dit kan uitleggen?

Jetje zei

Neeeeeee! Geen Wilders!
Ik zou niet graag een vluchteling zijn. Je komt uit diepe ellende in een land waarvan je denkt dat al je (echte) zorgen voorbij zijn. Geen angst meer op vermoord, verkracht of in elkaar geslagen te worden. Geen honger meer.
Dan kom je in dat land. Je verstaat niemand. Je begrijpt de formulieren niet die je in je handen gedrukt krijgt. Je begrijpt niets van de instanties en procedures. Je wordt opgesloten in een asiel en mag wachten tot iemand die niets van jouw ellende heeft meegemaakt gaat beslissen of jij mag blijven of niet. Intussentijd mag je niet werken.
Hoera je mag blijven. Als één van de weinigen ben jij de gelukzak die wel mag blijven. En dan kom je weer al die vernietigende blikken tegen. Mensen die zeggen dat je moet oprotten. En al die "slimme" mensen volgen een man met een bijzonder kapsel. Al wat je wilde was gewoon een veilig en rustig leven. Maar van die geblondeerde man en zijn volgelingen mag je dat niet.

www.brillie.nl zei

We moeten nog steeds erg veel. heel vreemd.