Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, mei 09, 2010

Verslaafd

Boek nummer 8 van dit jaar is "Ik haal je op, ik neem je mee" van Niccolò Ammaniti. Het gaat over een jongeman die het naar eigen zeggen gemaakt heeft in de wereld en na jaren terugkeerd naar zijn geboortedorp waar in feite alles bij hetzelfde is gebleven.

Wat er ook gebeurt in de wereld of op het persoonlijk vlak, in wezen blijven mensen hetzelfde.

Je kunt een mens van toen een stok geven waarmee die kan tekenen, muziek kan maken en een dame mee kan versieren (door haar een klap op het hoofd te geven en haar een grot in te slepen.)

Of je geeft een man van nu een of ander electronisch geval waarmee die kan tekenen, muziek kan maken en een dame mee versieren (door haar het ding maar te tonen.)

Zoveel is er niet veranderd in honderduizend jaar tijd. Of het moest zijn dat mensen meer individueel zijn ingesteld en dat het welzijn van de groep hen geen biet meer kan schelen.

Neem de automobilist vanmorgen die het nodig vond door rood te rijden en een zekere voetganger bijkans van de sokken te rijden. Helaas voor de domme meneer loopt deze voetganger met een stok. Tsja, nu heeft-ie een kras op de lak. Hij stopte nog even verderop en wilde al uitstappen totdat hij de blik in mijn ogen zag. Toen koos hij eieren voor zijn geld. Eindelijk een verstandige aktie..*Grijns*

Bij mijn moeder genoten wij van kaasfondue tijdens deze moederdag. De Ferman stuurde zijn biologische moeder een e-mail voor moederdag (het zijn nu eenmaal moderne tijden) en later vandaag zal ik nog even bellen met de moeder van mijn dochters. Het eren van moeders zou meer moeten zijn dan een jaarljks verplichting.

Tegenwoordig wil iedereen de lusten en de rechten. Maar gaat het over de lasten en de plichten dan geeft men die graag aan anderen. Zo zijn er Amerikanen die het helemaal niet erg vinden dat er een ID-plicht komt voor iedereen met een Mexicaans uiterlijk. Maar o wee als er een ID-plicht zou komen voor iedereen met blond haar en blauwe ogen!

Mensen zijn nu eenmaal per definitie hypocriet. Ik ook. Zo haal ik bijvoorbeeld voor een tientje aan lekker eten bij de supermarkt terwijl ik ook een pakje pasta zou kunnen kopen van een paar dubbeltjes. Dan maar geen toetje en geen cola en chips voor bij het film-kijken 's avonds. Van die negen euro en nogwat kan een volledig gezin in een of ander arm land een maand in leven blijven!

Ja, ik ben verslaafd. Ik voel mij namelijk geenszins prettig als ik niet af en toe iets zou kopen dat ik strict genomen niet nodig heb. Een kijkschijfje, een zak chips, een abonnement voor extra-snel internet, een pakje sigaretten, een LED-lamp, een goudvis...Consumptie-artikelen zijn de nieuwe heroïne. Mensen steken zich zelfs in de schulden om iets te kopen dat ze niet nodig hebben! Ik ken een dame die zichzelf verplicht voelt tenminste wekelijks (!) een nieuwe tas, een stel laarzen of een jurkje te kopen.

En U: waaraan bent U verslaafd?

13 opmerkingen:

  1. egens heb je wel gelijk, ik ben een echt gatget mens...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat vond je van het boek? Heb het al vaak zien liggen en nog nooit meegenomen om te lezen....
    En ja, ik ben ook verslaafd! Aan mijn lief, aan mijn kids, aan chocolade, aan de Etos (volgens manlief leggen ze de rode loper als ze me aan zien komen...), aan de natuur, aan een lekker glaasje... tja, aan wat niet eigenlijk? Ik ben verslingerd aan het leven!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Koffie en als het gaat om koopgedrag: boeken!
    Grtz!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een mens is in wezen een dier.

    Ik weet niet precies waar ik verslaafd aan ben, want ik zie dat niet zo.
    Ik poets dagelijks mijn tanden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Maar mijn nieuwe weblog had je toch ook al ontdekt toch? Of had je niet in de gaten dat het dezelfde was?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Shag natuurlijk, dat geef ik grif toe. En mijn slaapmutsje. En natuurlijk internet. Al hoewel ik de laatste twee tijdens vakantie totaal niet mis.

    Love as always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Die chips en cola heb je helemaal niet nodig joh!
    Ik probeer zo min mogelijk me te gaan in de trend om maar te kopen.

    Life is much better without all that shit

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Haha, ik begin verslaafd te raken aan sporten :-)De beste verslaving tot nu toe ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. @Mack: Dat was dan ook een geintje...;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik verslaafd?? ik denk nu alleen nog aan roken. Ik ga vooruit.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Die kleine extraatjes maken ons leven bijzonder aangenaam! Maar dan moet het natuurlijk niet vanzelfsprekend worden.. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Is dat wat, dat boek?
    Verslaafd? Heb je even haha. Sport, internetten, prosecco etc.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Anoniem19:44

    chocola en computer, voornamelijk intermet.
    c-tje

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!