Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zaterdag, mei 29, 2010

Veroordeeld

Als uit de naam van vrijheid mensen worden beroofd van hun vrijheid is er toch iets goed mis. Ik heb het dan vooral over de maatregelen ter terrorismebestrijding. Terwijl er per dag meer mensen sterven van de honger dan in honderd jaar door terroristische aanslagen ligt wereldwijd bij overheden toch de focus op het bestrijden van terrorisme. Typisch.

Zo zijn er meer dingen die ik niet begrijp. Neem het VVD-plan om te zorgen voor 100.000 arbeidsplaatsen tegen het jaar 2040. Dat klinkt natuurlijk fantastisch! Maar waarom beseffen zo weinig mensen dat tegen die tijd de bevolking zal zijn gestegen met misschien wel 300.000 inwoners? Dan stelt dat getal van 100.000 opeens niet meer zo veel meer voor. Toch?

Er zijn veel dingen die mij verbazen en een keuze te maken welke van die zaken ik hier opschrijf is net zo makkelijk als degeen die achter je staat in de lift in de billen knijpen...Vooruit: nog één kwestie dan...

Veel werkgevers wíllen dat hun werknemers gestresst rondlopen. Werknemers die rondlopen alsof geen probleem hen deert geven hen een ongemakkelijk gevoel. Dan denken ze meteen dat je het werk niet serieus neemt. Het is wel eens de reden geweest dat mijn contract niet werd verlengd. Gewoon omdat ik er openlijk voor uitkwam dat ik de gezondheid van mijn kinderen belangrijker vind dan cola-blikjes in de koelkast tellen. Toch waren die er altijd voldoende omdat ik die simpelweg tijdig bijbestelde. Zelfs in de light-variant ten behoeve van die collegae die aan de lijn deden. Toevallig.

Moet je dan maar liegen over je prioriteiten en zelfs je kinderen verloochenen om maar je baan te kunnen houden? Voor mij is het antwoord duidelijk maar er zullen ongetwijfeld mensen zijn die van alles zouden beweren om maar in dienst te kunnen blijven van die man of vrouw waar ze met zo veel tegenzin voor werken. Persoonlijk kan ik niet liegen en beweren dat ik de baan belangrijker vind dan mijn kinderen.

Sommige vragen stellen je voor een dilemma. Deze bijvoorbeeld:
Wat is belangrijker: dat de waarheid boven tafel komt of dat Willem Holleeder wordt veroordeeld?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Gary Coleman en Dennis Hopper


9 opmerkingen:

Zuster_Klivia zei

Altijd zo handig dat ik hier kan lezen wie er zijn overleden... ik ben een nieuwsvolger van niks namelijk ;)

Anoniem zei

Het is ook zeker niet altijd makkelijk om de perfecte werknemer te zijn, de één kiest er dan voor om zich anders voor te doen, de ander blijft liever zichzelf en eerlijk.
Doe mij maar het laatste.

Ja ik weet het, het is een serieus bedoeld logje, toch moest even lachen bij het billenknijpen toen ik me dat probeerde voor te stellen.

Terrebel zei

@Zuster Klivia: Graag gedaan!

@Downer: Sommige dingen zijn gewoon bijna onmogelijk. Vrouwen begrijpen bijvoorbeeld...;-)

Renesmurf zei

De waarheid is altijd belangrijker.

Zowel links als rechts wil scoren.
Links op een eerlijke manier, rechts maakt het niks uit.

Me! zei

Mijn baas wordt pas pissig als ik er gestrest bijloop. In de ICT gaat alles goed zolang iedereen op zijn kont zit en ouwehoert. Als ik begin met werken is er iets goed fout...

Salty Letters zei

“A single lie destroys a whole reputation for integrity”


( where was it written ? )

Di Mario zei

Bij mij was het ook geen vraag aan mijn werkgever of ik een dag minder kon werken. Ik ging een dag minder werken omdat ik bij mijn dochter wilde zijn.

En die vraag van die terrorisme kan ik wel voor je beantwoorden. Daar zijn zij bang voor omdat ze van mening zijn dat zij nooit dood zullen gaan van de honger.

Love As Always
Di Mario

Redstar zei

Ik begrijp ook een berg niet, maar sta er niet te lang bij stil. De VVD is een club van een berg overgwaardeerde fantasten bij elkaar die het land wel even verder de stront in helpen.
Het gros van de mensheid is niet eerlijk, en waaropm?
Zo kwam ik pas bij een oude jeugdvriend waarvan ik weet dat het echt bagger gaat. Toen ik vroeg hoe het ging zei hij 'fantastsch'

ZO help je iemand dus ook niet. Moet hij maar eerlijk zijn.

Wondelgijn zei

Ik ga toch voor de waarheid... Ik moet je wel zeggen dat ik het steeds moeilijker ga vinden om uit te zoeken wie nu precies voor wat staat, en waar mijn eigen prioriteiten liggen. Studie(beurs) voor mijn kinderen? De zorg? Werkgelegenheid? Hypotheekaftrek?? Pfffttt... ik mis de partij nog steeds die precies díe dingen in het pakket heeft zitten waar ik 100% voor sta! Moeilijk allemaal hoor....