Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, april 22, 2010

Obesitas-kliniek

The River van Bruce "the Boss" Springsteen lijkt zo'n makkelijk nummer om te spelen en te zingen. Maar dat valt toch tegen, ontdekte ik vanavond op gitaarles.

Een eigen bedrijf beginnen lijkt ook zo makkelijk maar ook vanmorgen -op dag twee van de veeldelige cursus- bleek dat er een boel veel bij komt kijken. Vandaag ging het vooral over marketing. De eerste oefening bestond eruit dat je van elkaar moest vertellen wat je had onthouden van wat men vorige week vertelde.

Een ieder had zich vorige week aan de groep voorgesteld en probeerde in een paar minuten te vertellen wat hij of zij van plan was te gaan doen. Nu was het leuke dat verschillende mensen blijkbaar andere dingen van elkaar onthouden. Een heuse eye-opener!

Dat was het jaren geleden al eens toen ik er achter kwam dat je moet oppassen met wat je precies op je CV zet en hoe je dat doet. Er stond ooit op dat ik had gewerkt voor het COC, de homo-belangenorganisatie. Tijdens een paar solliciatie-gesprekken eindigde mijn avontuur als de kandidaat-werkgever bij het doorlopen van de CV daar was aangeland:"Zo, dus je hebt bij het COC gewerkt? Nou...eh...we bellen je nog wel."

Navraag leerde dat men dacht dat ik dan dus wel homo zou zijn en niet zou passen in hun hetero-heren-kantoor-cultuurtje. Onzin natuurlijk. Zo werkt een vriendin van mij in een bejaardentehuis maar is zij jonger dan ik en een bekende van mij werkt bij Philips maar is overduidelijk geen gloeilamp.

Maar goed, vooroordelen bestaan nu eenmaal en daar kun je beter rekening mee houden.

Zo als je in Amsterdam rekening moet houden met fietsers die weigeren zich aan de verkeersregels te houden. Een Amsterdamse fietser die netjes wacht tot een voetganger het zebrapad is overgestoken is net zo zeldzaam als een volwassene van 52 kilo die zich als cliënt meldt bij de obesitas-kliniek...


10 opmerkingen:

Di Mario zei

Ach ja.. vooroordelen en dat soort dingen hou je altijd. Netzo als verkeerde eerste indrukken bij sollicitaties.

Love As always
Di Mario

Alexandra zei

Beetje vreemd dat ze dan niet doorvragen, goh je hebt daar gewerkt, maar hoe, wat, waarom enz..
Jammer! En dan nog, wat zou er mis mee zijn, zijn we geen gelijke dan?!!
Vooroordelen bah.

Me! zei

En die fietsers vind je niet alleen in Amsterdam...

Renesmurf zei

Vooroordelen zijn helaas maar al te vaak waar.
Toch vind ik dat voor de vele uitzonderingen de vooroordelen opzij gezet moeten worden.

Redstar zei

Dat zijn DE echte vooroordelen. Jammer, maar ze zijn er.
Een volwassenen van 52 kilo kan beter naar het ziekenhuis.

Leibele,s kijk zei

Dus als je burgemeester wilt worden van Amsterdam moet je als fietser de verkeersregels aan je laars lappen om serieus genomen te worden door de Mokummer.

CasaSpider zei

Okay, vaak zal het niet voorkomen. Maar als die man van 52 kilo slechts 79 centimeter groot is kan een bezoekje aan de obesitaskliniek toch heus geen kwaad.
O ja, even serieus. Werken bij het COC of voor een organisatie als Greenpeace gebeurt meestal toch door mensen die daar affiniteit mee hebben. Niet alleen voor het geld, bedoel ik.
Gelukkig heb jij je buurvrouwen nog, haha.

MrFrancky zei

het leven is nu eenmaal een reeks van vooroordelen.

citroentje zei

grin, super leuk geschreven.

citroentje zei

grin, super leuk geschreven.

eerste keer kwam ie niet door, nog maar es proberen, zal ie er straks wel 2x staan.