Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, maart 02, 2010

Stembureau

Gisteren en vandaag kwam ik weer diverse bekenden tegen op straat: vroegere schoolmoeders en (ex-)reisgenotes. Vandaag gezellig gekletst met buurvrouwen Hetty en Angela én met de sigarenman. Altijd leuk.

Belastingaangifte doen is zelden leuk maar ik zou het toch maar doen. De Belastingdienst heeft weliswaar duizenden opgeroepen geen aangifte te doen "als er niets in (hun) situatie is veranderd ten opzicht van vorig jaar". Doe het toch maar wél want er zijn wel degelijk zaken veranderd. Die kunnen U 700 tot 1.700 euro belastinggeld-teruggave opleveren! Goh, waarom zou de Belastingdienst daarover zwijgen?

Wie niet zwegen waren de fractie-voorzitters van diverse politieke partijen tijdens een paar interessante debatten.

"Ik vond Geert de beste in het debat want hij zei tenminste waar het op staat". Ik:"Vertel, wat zei hij dan?" -"Nou, dat het allemaal de schuld is van de buitenlanders en zo.". Ik:¨Zinloos geweld bijvoorbeeld?" -"Ja, inderdaad!" Ik:"Maar dan kun je ook stoeptegels de schuld geven want in vrijwel alle gevallen van zinloos geweld waren stoeptegels in de buurt en soms zelfs erbij betrokken!" -"Eh..."

Er zijn mensen die willen betalen om het gezicht te kunnen zien van de gesprekspartner in kwestie!

Als U denkt dat U als gewoon burger al veel moet betalen...Scholieren van het Stedelijk Dalton Lyceum in Dordrecht moeten 500 euro lappen zodat conciërge Richard nog in elk geval dit schooljaar kan blijven.

Dat omdat onze geweldige (momenteel demissionaire) regering heeft besloten conciërges weg te bezuinigen. Docenten moeten voortaan maar de taken overnemen; meer werk voor hetzelfde salaris.

Minister Ter Horst heeft besloten te beknibbelen op het kledingbudget van de politie. Agenten zullen voortaan hun wanten bij Unox moeten halen terwijl de korpschefs hogere bonussen krijgen "omdat ze de crisis zo goed aanpakken." Agenten zijn al niet zo tevreden, minister Ter Horst; kijk maar eens naar dit onderzoek.

Morgen heeft U, den burger, de kans op lokaal niveau iets te veranderen aan het huidig politiek klimaat. Ik mag dan de hele dag achter zo'n tafeltje zitten. Ongeveer van 7 uur des morgens tot elf uur in de avond. Weliswaar met een break van twee uren tussendoor. Maar dan nog...Boek mee, twee tijdschriften en m'n moeder heeft toen ik vanavond bij haar at, broodjes voor me gesmeerd. Lief hè?

Indien U bent gemachtigd door Uw bedlegerige buurvrouw, vergeet U dan niet (een kopietje van) haar ID-bewijs mee te nemen naar het stembureau?

De link van vandaag is naar een onderzoek over RSI onder hangjongeren.


19 opmerkingen:

Roosnans zei

zit ik natuurlijk, als altijd, heel serieus je verhaal te lezen, mee te leven en me het gezicht van de ander voor te stellen bij de stoeptegels, val ik toch echt bijna van mijn stoel van het lachen als ik lees dat je moeder broodjes voor je heeft gesmeerd voor morgen. Superschattig! Je hebt een topmoeder!
grin
Veel leesplezier morgen! en je hebt vast tussendoor ook wel een leuke babbel....
grtzzzz

Renesmurf zei

Ik hoef niet, want ik ben al geweest.
En mensen zien wat ze willen zien.
Wilders fans zien wilders gloren, en bos fans bos, merkwaardig is dat.,

saltyletters zei

Wederom genieten!! ( van je blog :D )

Salty Letters zei

Wederom genoten van je vingerwerk.

Salty Letters zei

Je typwerk dus.

Terrebel zei

Haha! Lol @Salty Letters

Me! zei

Ik laat mijn stem niet verloren gaan en stem op GroenLinks. de enige partij die ook opkomt voor vrouwen, allochtonen en minderheidsgroepen.

Henry ™ zei

Je hebt helemaal gelijk. Geert komt niet met oplossingen maar speelt handig in op de gevoelens van velen in onze maatschappij! En dat laatste linkje is uber mate .. ;-)

Di Mario zei

Succes morgen.. Ik kom bij jou niet langs, dat is me te ver fietsen. Maar ik ga wel.

Love As Always
Di Mario

Angel zei

Jah, ik ga morgen ook en zal ook even aan jou denken bij zo'n lange zit. Misschien levert het wel geweldig leuke contacten op :)

Echt wel lief van je moeder, wat zul je gek met haar zijn.

Succes, liefs,

Redstar zei

Ik ga ook zo mijn stem eens wegbrengen. Een broodjes smerden moeder is toch wel top hoor :-)

Anoniem zei

Zo lang iemand die voor een gehandicapte op diens verzoek de gehandicapte,s stem wil uitbrengen bij de verkiezingen dat alleen mag doen als hij zelf dan ook stemt regel is, dan stem ik niet. Want we hebben hier immers geen stemplicht en met deze bepaling in de procedure om bij volmacht een stem uit te brengen wel?

Terrebel zei

@Leibele: Dat is idd een vreemde regel. Ontdekte vanmorgen dat voor de verkiezingen een rijbewijs een geldig ID is. Behalve voor Zwitsers die hier wonen en werken. Zij mogen alleen stemmen met paspoort of ID-pas. Heel vreemd.

Mysterycouple zei

Succes met je lange zit Terrebel en nu maar hopen op een mooie uitslag die voor de gemeente goed is.

Dus inderdaad lokaal is hier het toverwoord als signaal tegen de landelijke politiek. Op onze site vandaag aandacht voor onze lokale helden.

Jo zei

Ik heb al zes verschillende uitkomsten uit stemwijzers, kieswijzers en partijwijzers gekregen. Wat ik nu straks moet gaan stemmen weet ik nog steeds niet.

停止 zei

凡走過必留下痕跡!不留言對不起你!........................................

www.brillie.nl zei

Vandaag heb ik het kort gehouden. Kruisje laten zetten. SP natuurlijk.

Liesbeth zei

Dat is wel zo, als er met bureaucratie bij de politie ook het scoren van boetes wordt bedoeld..?!

Terrebel zei

Welcome new readers 資暸 and 停止