Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zaterdag, maart 27, 2010

Fox Nieuws Nederland

Ben een heerlijk weekend aan het hebben met m'n kinderen en heb zelfs wat foto's kunnen maken. Daarover morgen meer...;-)

Afgelopen week staan kletsen met buurvrouwen Winonah, Linda, Rinie en Beppie. Daarnaast nog met anderen bekenden die ik tegenkwam in supermarkt en op straat. Tsja, ik hou nu eenmaal van kletsen. Misschien ook maar goed dat ik niet nog steeds contact heb met iedereen waarmee ik ooit in contact kwam. Meestal gaat dat op volstrekt natuuurlijke wijze en soms door een of ander stom misverstand. Soms begrijpen mensen elkaar niet goed en soms zegt of doet iemand iets wat hij of zij beter niet had kunnen doen of zeggen. Ook ik heb daar natuurlijk wel eens last van, als mens zijnde maar heb gelukkig ook door de jaren heen gemerkt dat de meesten zeer vergevings-gezind zijn. En waarom zou je ook boos blijven? Doorgaans is dat alleen maar vermoeiend en irritant.

Bijna als de zich almaar opstapelende excuses van de Katholieke kerk...

Misschien was het wel een ándere kardinaal Ratzinger die in de jaren '70 besloot om de zaak van de priester-en-de-200-dove-kinderpiemels in de doofpot te stoppen maar het was zéker niet de huidige paus Benedictus. De paus wist pas in 1996 van het kindermisbruik door katholieke priesters en besloot dus tóen pas de zaak in de doofpot te stoppen...Van Luyn wist er al lang van maar besloot opzettelijk om het neit naar buiten te brengen. Nou, weten we dat ook weer.

De hypocrysie viert weer hoog tij, dezer dagen. Zo spreekt men er schande van dat de directeur van een regerings-kritische zender in Venezuela is gearresteerd "wegens belediging van de president". Zoiets zouden we hier nooit doen, natuurlijk. Wij doen het liever in het geniep en doen niets terwijl "men" regerings-kritische programma's als Nova en Netwerk van de buis haalt (en ondermeer wil laten vervangen door een "nieuws"-programma van PowNed, dat wordt aangedreven door De Telegraaf). Officieel "omdat het tijd is voor wat anders" of zoiets vaags. De programma's worden weliswaar door veel mensen bekeken en scoren zelfs internationaal hoge ogen maar het is blijkbaar tijd dat De Telegraaf gaat bepalen waar achtergrond-nieuws uit bestaat.

Momenteel worden er in een uur al vier achtergrond-verhalen geperst. Het is al niet veel, 15 minuten om een diepgaand item voor het voetlicht te werpen maar als het aan de overheid ligt hebben we straks programma's à la The Late Show met David Letterman waarin het drie kwartier gaat over de publiekelijk ontblote tepel van Patty Brard (mijn excuses voor dit beeld op Uw netvlies), één of andere zangeres haar nieuwste CD komt promoten en Matthijs van Nieuwkerk in plaats van vier ton straks het dubbele ontvangt om in vijf minuten tijd een "grappige" samenvatting van het 8 uur-journaal via teleprompter te brengen.

Vast een heel aardige jongen hoor (al heb ik persoonlijk liever -vooral vanuit hormonale overwegingen- Claudia de Breij) maar niet in bovengeschetste context.

Ik zal vast spoken zien, maar zo zie ik de nabije toekomst. Nog even en wij krijgen hier FNN: Fox Nieuws Nederland.


6 opmerkingen:

Me! zei

Ach, ik denk dat al die verhalen over die priesters waar zijn. Dit instituut gaat niet voor niets tenonder...

Di Mario zei

Ik kijk al zelden tv, maar als ik jouw berichtgeving mag geloven, komen er zeker geen minuten bij.

Love As always
Di Mario

Renesmurf zei

Dat je van kletsen houdt was me al bekend, want zo leest je log wel altijd.
De telegraaf komt binnen met twee publieke omroepen, in zendtijd waar nu dus anderen zitten.
Ik zit er niet op te wachten eigenlijk.

Anoniem zei

Van mij mogen al die actualiteits- en nieuws uitzendingen van de buis hoor. Want of het nu de Roomse, Christelijke, Islamitische, Joodse, Linkse of Rechtse kerk is die het maakt, verdraaien doen ze allemaal.

Jetje zei

Ik vind het lastig om contacten te onderhouden. Er zijn zoveel dingen waar ik aandacht aan wil besteden en zoveel dingen waar ik aandacht aan moet besteden. Soms weet ik niet wat ik tegen mensen moet zeggen/ schrijven. Niet dat ik het niet wil, maar als je na Hoe gaat het met je? niets meer weet, dan annuleer ik vaak het berichtje.

Redstar zei

Die doofpot heeft al die jaren gewoon op een pitje staan sudderen, en nu komt alles uit. Langzaam maar zeker.