Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, februari 16, 2010

Stierepoep

Gisteren was Dayna jarig en morgen viert zij haar achtste verjaardag met haar vriendinnen. Van harte gefeliciteerd, lieve schat!


Het is lastig om zuinig te zijn op je kinderen. Je zou bijna zeggen dat de enige manier om ze veilig te houden is door ze op te sluiten in de kelder...Zonder gekkigheid: Hooguit kun je ze voorbereiden op de gevaren des levens. Bijvoorbeeld door ze te vertellen over de valkuilen waar je zelf in getrapt bent. Misschien maken ze dan niet dezelfde fouten. Maar fouten maken zúllen ze, hoe zuinig je ook op ze bent...

Wij dienen zuinig te zijn met vers zoet water want als wij zo doorgaan is het op een gegeven moment gewoon op. Nu al zijn er toiletten verkrijgbaar die doorspoelen met regenwater; vrijwel iedereen heeft wel een waterspaarder op de kraan of een waterbesparende douchekop en Brazilianen is zelfs opgeroepen om onder de douche te plassen. Dat scheelt namelijk een keer doorspoelen en dus ettelijke miljoenen liters op jaarbasis, alleen al in Brazilië.

Op zich heeft men een punt. Elke dag douchen is volslagen tegen-natuurlijk en het dagelijks afschrobben van ons natuurlijk vetlaagje op de huid verhoogt zelfs de kans op het oplopen van allerlei van enge ziektes. Vroeger wasten de Nederlanders zich helemaal niet zo vaak maar onder invloed van met name (reclame's van) zeep-fabrikanten raakten wij ervan overtuigd dat lichaamsgeur verderfelijk is. Terwijl juist lichaamsgeur zo'n belangrijke rol speelt bij een partner-keuze.

Nu worden partners vooral uitgezocht op uiterlijk en maatschappelijke positie. Pas na een maand of wat wordt duidelijk wat voor karakter de ander nu eigenlijk écht heeft maar vaak woont men dan al samen. Aangezien de meesten in hun eentje de vaste lasten niet kunnen opbrengen blijft men maar uit een soort gemakzucht bij elkaar. Geen wonder dus, dat het tussen veel stellen niet helemaal botert.

Natuurlijk generaliseer ik hier een beetje maar in elk geval hoop ik U met mijn stukjes aan het denken te zetten.

Veel mensen lopen klakkeloos "wetenschappelijke" artikelen achterna maar vergeten daarbij vaak helaas ook zelf na te denken. Neem bijvoorbeeld de "Schijf van Vijf" die pas na decennia een roemloos einde stierf toen bleek dat de overheid ons gewoon had voorgelogen over deze "beste methode om te zorgen voor balans in het voedingspatroon". Er bleek gewoon helemaal niets van waar!

Nu is er weer heisa over een meneer die beweert dat gletsjers voorlopig helemaal niet verdwijnen. Ik weet echt niet meer welke overheid of wetenschapper ik nu nog moet geloven. Wat is nu de waarheid? Een meneer die er baat bij heeft dat het slecht gaat met het milieu leidde het IPCC project waar het veelbesproken klimaatrapport uit voortkwam.

Grote delen van het klimaatrapport blijken te zijn overgenomen van actiefolders van Greenpeace zonder dat is gekeken naar wetenschappelijke verantwoording. Eén van de belangrijkste conclusies -die van de smeltende gletsjers- is door een "wetenschapper" die daar bijzonder goed voor betaald kreeg letterlijk overgenomen uit de scriptie van een aardrijkskunde-student. Zo worden wij, burgers, glashard besodemieterd. Maar wie moet je nu nog geloven?

Dat vragen ook de Commissie Irak en de Commissie Kredietcrisis zich af. De inval in Irak was een goede beslissing want ook al sterven er nu al bijna meer onschuldige burgers dan onder het bewind van Saddam Hussein, de mensen sterven tenminste wel terwijl ze in een democratie leven. Als ze al worden neergeschoten of opgeblazen (datzelfde geldt voor Afghaanse burgers) dan gebeurt dat vooral en gelukkig door "bevrijders". Mooi toch?

De toezichthouders hadden beter op de banken moeten letten, dan was er geen kredietcrisis geweest. Ja, nog effe. Dat tientallen mensen elkaar overhoop steken op een feest is de schuld van de politie. Als die er bij was geweest om toezicht te houden was er niets gebeurd. Het is allemaal weer één grote hoop stierepoep.


18 opmerkingen:

Marco zei

Van harte gefeliciteerd Dayna! 8 jaar, wat een leeftijd. Geniet er van!!

Liesbeth zei

Oh wat goed geschreven! Een applausje voor jou en ook voor je dochter die jarig is. Van Harte Gefeliciteerd! Vooral dat stuk over iedere dag douchen is geweldig. Wij hebben hier al tijden discussie over iedere dag onder de douche gaan met onze oudste zoon die dat nodig vind. Moet ik hem dit even laten lezen haha )van ons alleen geloofd ie het niet'. Ben het zo met je eens en de waterverspilling is ook erg.

Me! zei

Ik douche me twee keer in de week, de rest gaat bij de kraan met een washandje. Tenzij ik druk aan het klussen ben en ik gewoon echt vuil ben, dan wordt het een keer extra

Di Mario zei

Gelukkig is een verjaardag vieren iets anders dan stierenpoep uitpakken.

Love As Always
Di Mario

Renesmurf zei

Het leven is een aaneenschakeling van fouten en dat het ook anders had gekund.
En het ligt er maar net aan hoe je daarmee om gaat. Juist dat is het hele punt.

MrFrancky zei

In het weekend en op de avonden dat ik gesport heb neem ik een douche. Verder niet overdreven veel zeep en slechts een 5 tal minuten onder de sproeier. Sommige mensen staan er bijna een halve dag onder.

MrFrancky zei

was vergeten : gelukkige verjaardag Dayna !

Redstar zei

Elke dag douchen kan de dood tot gevolg hebben. Gefeliciteerd! en dat het een leuk feestje mag worden.

Anoniem zei

wat een geweldige tekst! in 10 alinea's even alle wereldproblemen bespreken:-) Je bent een held in de mensheid wakker te schudden,
dikke knuffel van Thura *)

incinta zei

Gelukkig mag Jan met de Pet vertellen wat ie vindt van de kilometerheffing, dan weten we daarvan tenminste zeker dat de uitkomst klinkklare onzin is...

nog van harte met je dochter. 8 jaar.... de tijd zal ongetwijfeld snel zijn gegaan!

Leibele,s kijk zei

Volwassenen begaan veel meer fouten en laten zich veel sneller in met zaken die gevaarlijk zijn dan kinderen!!!

AnneTanne zei

Tja, en die kritiek op de klimaatrapporten is ook wel een beetje heel klakkeloos overgenomen uit de media...
Misschien daarover ook even wat meer info over zoeken of over nadenken?

Pasula zei

Jouw stukje zet zeker aan het denken, het gedeelte met de geuren vind ik met name interessant.
Idd nu is het heel gewoon dat iedereen dagelijks (en vaak 2x per dag) doucht, maar nog niet zolang geleden werd ik door m'n ouders 1x per week in bad gedaan en verder gewassen. Het maakte wel dat toen ik eenmaal op mezelf woonde het precies anders ging doen: nl. 2x per dag douchen... anyway, je stukje zet mij wel aan het denken.

Angel zei

En dat terwijl lichaamsgeur zo lekker is.'
Ik heb met één stukje tekst wel iets..

Nog gefeliciteerd met Dayna,
liefs,

klaproos zei

8 jaar:-)

wat een heerlijke onbezorgde leeftijd is dat toch:-)

proficiat en een groot feest met je vriendinnen gewenst,
ben zuinig papa,

Roosnans zei

Ondanks alle stierenpoep vooral genieten van het feestje van je dochter, die lekker trots bovenaan alle ellende staat te pronken, want die is toch belangrijker dan alle stierenp.
Gefeliciteerd!!!
grtzz

Renesmurf zei

Oja, al lezende helemaal vergeten te feliciteren! Bij deze alsnog: gefeliciteerd!

Mededeler zei

Waar als immer. Felicitaties voor je dochtertje.
Van het groene energiebedrijf greenchoice kreeg ik al eens een douchezandloper. Door er na 7 minuten onder uit te komen dagelijks zou ik al enorm gaan besparen. Maar ja ik douche ook maar tweemaal in de week, en ik vond me die 7 minuten toch lang. Dan gaat zowat het hele gezin onder de douche.
;-)