Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, augustus 12, 2009

Leuk

Het UWV dringt er bij werklozen op aan om weer aan de slag te gaan. Desnoods part-time via een werkgever danwel met het opstarten van een eigen bedrijf. Maar ga je part-time werken dan houdt het UWV de gewerkte uren doodleuk in op de uitkering waardoor je er niet op vooruitgaat. De tijd die je steekt in onderzoek naar het starten als ZZP'er wordt ook gewoon gezien als "uren dat je niet beschikbaar bent voor de arbeidsmarkt" en zorgen voor een verlaging van de uitkering. Dan ga je er dus op achteruit. Daarom kreeg ik vandaag de tip van mijn nieuwste "werkcoach" (Vorig jaar heette zo iemand nog "integratiecoach") om rustig te wachten tot mijn recht op WW verloopt voordat ik eventueel part-time ga werken of en/of officieel begin met een eigen bedrijf. Makkelijker kunnen ze't niet maken...

De WW was ooit opgezet om mensen in onderhoud te voorzien terwijl zij verder solliciteren maar het systeem blijkt averechts te werken, vertellen zelfs de eigen medewerkers. Alleen het management en de overheid zijn nog niet overtuigd van het eigen falen.

Eerder vandaag raakte ik gesterkt in mijn overtuiging dat kinderen geweldig zijn. Bij de lunch zag ik Pixie, de dochter van oud-collega Elaine. Zij heeft ontzettend doordringende ogen, een aanstekelijke lach...en haar dochter is ook leuk...;-)

De video van vandaag is eigenlijk geen video maar een geluidsopname van Mihai Puscoiu, die jongen die bij Holland's Got Talent liet zien en horen zo aardig panfluit te kunnen spelen.
Geen opmerkingen: