Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, juli 23, 2009

Mobiel

"Dat geloof je toch niet" van Top Gear-presentator Jeremy Clarkson is boek nummer 17 van dit jaar en is een bundeling van zijn columns. Enige verbittering tref je wel aan in zijn overpeinzingen maar af en toe weet hij zijn vinger op de zere plek te leggen.

De Belgische overheid kent ook een zere plek die overigens niet bij de grote massa bekend is:

Veel Al Qaida-leden lopen rond met een echt Belgisch paspoort. Belgische ambtenaren krijgen bljkbaar te weinig betaald want zelfs uit ambassades zijn er tientallen blanco paspoorten "verdwenen".

Nog maar twee of drie generaties mensen en de natuurlijke hulpbron "olie" is verdwenen. Maar wat men ook zegt: de mensheid kan prima overleven zonder olie. Geen benzine meer, geen plastic meer...het zal even wennen worden en we zullen wat moeten consuminderen (stap maar eens in een vliegtuig waar geen kerosine in gaat. Je komt dan niet ver.) maar wij zullen met gemak overleven.

Sta er bijvoorbeeld bij stil of je wel echt een nieuwe kurkentrekker nodig hebt, al is-ie nog zo leuk: Wanneer je er al drie in huis hebt (waarvan er eentje onderdeel is van een zakmes), heb je dan nog écht eentje nodig voor erbij?

Voordat je een digitale camera koopt kun je je afvragen wat je er eigenlijk mee wilt. Misschien is het ingebouwde camera'tje in je mobiel al voldoende voor de snapshots van je vakantie? Kijk maar op dit weblog, mijn andere weblog of op mijn Facebook-pagina's naar voorbeelden van foto's die gemaakt zijn met mijn mobiel.

De link van vandaag verwijst naar een hele leuke online-kledingwinkel.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Louis de Wijze


Geen opmerkingen: