Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, juli 28, 2009

Gezellig!

"Ik ben tegen geweld en wie het niet met mij eens is sla ik helemaal in elkaar." Steeds meer mensen en groeperingen denken de wijsheid in pacht te hebben en vinden dat alle middelen zijn toegestaan om hun gelijk te krijgen. In de praktijk blijkt geweld niet het juiste middel om anderen te overtuigen van jouw standpunt en iedereen met een IQ van boven de 75 weet dat heus wel. Dat roept twee vragen op: "Zijn er echt zo veel mensen met een IQ van onder de 75 en .2 "Zijn er echt intelligente mensen die denken dat geweld een gerechtvaardigde methode is om anderen te laten denken zoals je zelf juist acht? Let wel: ook verbaal geweld is geweld.

Bij de recente uitbraken uit Belgische gevangenissen is verbluffend weinig geweld gebruik. Bij de spectaculaire "helicopter-uitbraak" heeft een helicopter minutenlang op de binnenplaats gestaan zonder dat er een cipier te bekennen was en werd het signalement van de ontsnapte gevangenen eerst twee dagen later verspreid via de media.

Je zou bijna denken dat de Belgische ambtenaren die zo weinig salaris hebben dat zij blanco paspoorten verkopen aan de Taliban zich ook bezighouden met het aannemen van steekpenningen waar het gaat om het gevangenen te voorzien van helicopters, ladders en wat zij zoal nog meer nodig hebben bij hun ontsnappingspogingen.

Peter Janssen, de "Vegan Streaker" hoeft niet te ontsnappen. Hij is namelijk vrijgelaten toen Justitie bijkwam van het "Karst Tates"-syndroom en zelf besefte dat de hele aanklacht was gebaseerd op een onzin-verhaal van de ex van deze jongeman die per brief onze Koningin vroeg geen bont meer te dragen en een voorbeeld te zijn voor het volk. Die laatste aktie werd gezien als "bedreiging van het Koningshuis".

De overheid slaat een beetje door en het zal niet lang meer duren of op elke hoek van de straat staat een mijnheer in bruine leren laarzen te vragen:"Ausweis bitte" om ons vervolgens te fouilleren en een blaastest af te nemen. Dat wordt gezellig!

Over gezellig gesproken: hier een paar foto's van ons recente verblijf in het zuiden des lands.

Vanuit het reuzerad in Tilburg


Vriend Erwin aan het bier in Baarle-Nassau:


Superfer schiet wat prijsjes bij elkaar:
Terwijl een tweetal wespen "genoot" van een restantje cola konden wij ongestoord onze biertjes opdrinken:


Even chillen in het stadpark in Breda:De link van vandaag is voor hen die zich deze vakantie-periode vervelen en graag (gratis!) films zien.


Geen opmerkingen: