Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, juni 28, 2009

Thuis

In een reaktie op het verscheiden van Michael Jackson schreef ik het volgende:
'Ik was geen fan maar ondervond ook een vreemd gevoel van gemis. Een beetje alsof de melkboer op de hoek van de straat waar je zelden iets kocht opeens is vervangen door een groentewinkel.'

Op zondags zijn er geen groentewinkels open in Spijkenisse. Of wat voor winkels dan ook, uitgezonderd een enkel horeca-etablissement. Eigenlijk wisten wij dat wel maar het blijft toch even wennen. Gistermorgen kwamen wij daar aan om te logeren bij m'n peetzoon en diens moeder. Op de weg terug naar Amsterdam maakten wij een tussenstop in Rotterdam om een verrasingsbezoekje te brengen aan een vriendin die daar in een ziekenhuis ligt te herstellen van een gebroken been. Zij was blij verrast dat m'n zoon en ik haar even kwamen opvrolijken en het werd een gezellig uurtje of anderhalf/twee.

Op het Coolsingel nuttigden wij een warme hap om weer even de pas aangeschafte, respectievelijk opgeladen OV-chipkaart te gebruiken voor de terugreis. Volgens een Rotterdamse wethouder werkt het nieuwe vervoerbewijs "in 80 procent van de gevallen nagenoeg probleemloos." Dat hebben wij geweten ook. Zo werd er op een traject de volledige 4 euro afgeschreven terwijl ik de apparaten keurig had laten piepen zowel bij het in- alsook bij het uitstappen en moest de kaart vanwege onvoldoende saldo een keertje worden opgeladen maar ging dat niet "vanwege een storing".

Al met al kwamen wij tegen 11 uur 's avonds moe maar voldaan terug op bekend terrein: Thuis.

Voor vandaag heb ik een clipje voor U uit een film die ik onlangs zag: "Better than Chocolat"

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Billy Mays


Geen opmerkingen: