Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, juni 21, 2009

Het nieuws van Nederland

Boek nummer 12 van dit jaar is "De vertelsels van Baker de Bard" (Tales of Beedle the Bard)van JK Rowling die U vooral zult kennen als de schrijfster van de Harry Potter-boeken. Een leuke serie fantasy-boeken met goede thema's zoals "trouw zijn aan jezelf". De verhalen van Baker zijn sprookjes. En echte sprookjes hebben niet altijd een happy end. Die kant dreigt het ook op te gaan met onze planeet. Gelukkig zijn er mensen die proberen het tij te keren:

Verschillende webloggers schreven er al over en ik ben het met hen eens: iedereen zou deze film van het Homeproject moeten zien en ervan doordrongen moeten raken dat wij met z'n allen verantwoordelijkheid dragen voor de schade die wij aan de planeet toebrengen.


Bekijk hier de volledige film.

Het zijn niet uitsluitend de Groot-Industriëlen, diverse overheden en de maffia die er een zooitje van maken.

De Russische maffia is wél verantwoordelijk voor het witwasserij-project dat Hermitage heet. Medvedev zelf was aanwezig bij de opening van de Amsterdamse dependance van het wereldberoemde museum. Nog maar een paar jaar terug lag m'n moeder in datzelfde gebouw in bed bij te komen van wat medische narigheid. Toen heette het gebouw nog "Verpleeghuis De Amstelhof". Het verpleeghuis mocht niet langer in het gebouw aan de Amstel gehuisvest zijn vanwege de brandgevaarlijkheid. Toen kwam de Russische maffia met een goed witwasplan, mocht het verpleeghuis verhuizen naar Diemen en werden 300 jaar oude bomen uit de grond gerukt omdat Putin de directeur van de Hermitage die niet mooi vond staan.

Nu er onbetaalbare kunschatten in plaats van herstellende mensen zijn gehuisvest is het gebouw plotseling niet meer oud en brandgevaarlijk maar voldoet het aan de nieuwste eisen op het gebied van veiligheid.

Ik betwijfel of de historische tram waarin wij gisteren een ritje maakten aan die eisen voldoet maar leuk was het wel en m'n kinderen keken hun ogen uit. Het was een mooi einde van een gezellig buurtfestival waarop ik uiteraard weer de nodige bekenden tegenkwam, waaronder een oud-collega die er rondliep als insect.

Muggen zijn ook insecten en vannacht hebben er weer een paar gepoogd mij lek te prikken. Dat deed niets af aan het feit dat ik wakker werd gemaakt met de mededeling:"Goedemorgen, het is Vaderdag!" Zoon en dochter stonden klaar met een ontbijtje waarna de cadeautjes werden uitgepakt: Ik kreeg een fraai zelfgemaakt schilderij, m'n favoriete chocola, een zelfgemaakte pinguin-koelkastmagneet, een keukentrapje-met-opbergvak, een gereedschapopbergdoos en natuurlijk een paar welgemeende knuffels.

Tot zover de berichtgeving. Morgen de foto's. Voor vandaag was dit voor mij Het Nieuws van Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!