Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, juni 12, 2009

Energie

De platte stukjes kipfilet werden eerst rondgewenteld in eigeel voordat ze werden rondgedraaid in een mix van verpluverde cornflakes met komijn, rozemarijn, knoflook, zeezout, chili en paprika. Vervolgen werden ze om en om gebakken in olijfolie om vervolgens voor twee minuutjes te verdwijnen in de frituur waar net de versgemaakte chiptwisters uit kwamen terwijl de magnetron werd gebruikt voor het koken van maiskorreltjes waar een beetje basterdsuiker doorheen ging. Als toetje was er vanille-schepijs met stukjes zeer tijpe banaan en mandarijntjes erdoor, gewikkeld in een lekker warme pannekoek (zonder tussen-n!). Dat kookten m'n zoon en ik voor zijn oma vandaag. Superfer logeert daar vandaag en laat mij achter om te werken terwijl een buurvrouw hier staat te strijken. Haar eigen kleren en niet eens de mijne...

Met een beetje mazzel heb ik straks wat tijd over om nog even wat te lezen want ik loop achter op m'n schema van twee boeken per maand.

Blind Willow, Sleeping Woman van Haruki Murakami is boek nummer 9 van dit jaar en is eigenlijk een bundel vrij aparte verhaaltjes, soms zelfs tegen Fantasy aan. Sommige verhaaltjes lijken gebaseerd op koortsdromen terwijl anderen vermoedelijk een hartewens van de schrijver verbeelden.

Vooral de thema's rond hartewensen spreken mij aan en mede daarom vond ik het bericht vandaag wel opmerkelijk dat ongeveer de helft van 700 willekeur ondervraagde mensen het hart niet wist aan te wijzen op een schematische voorstelling van het menselijk lichaam.

Het menselijk lichaam speelt ook een prominente rol in het volgende grapje:

"Een 6-jarig meisje gaat met haar ouders naar het naakstrand en op een gegeven moment mag zij een ijsje gaan halen. Wanneer zij terugkomt vraagt zij aan haar moeder:"Mama, de meeste vrouwen hier hebben grotere borsten dan jij. Waarom is dat?-"Ach, hoe groter hoe dommer."-"En de meeste mannen hier hebben een groter apparaat dan papa".-"Ach ja, hoe groter hoe dommer. Heb jij trouwens papa gezien?". "Ja hoor" zegt het meisje, "Die stond met een hele domme mevrouw te praten en hoe langer hij met haar sprak hoe dommer hij werd."

Steeds vaker zie je het apparaat verschijnen: een soort van hometrainer die de stroom levert voor de computer. Wie stopt met de pedalen ronddraaien zit binnen een paar minuten met een zwart beeldscherm. Nu is het wachten op de tandem-versie zodat de voorste persoon lekker kan internetten terwijl de partner achterop zich suf trapt. Of wat te denken van een mobiele versie waarbij degene achterop rondsurft op de laptop terwijl de voorste persoon stuurt én door door d pedalen rond te trappen het voertuig voorziet van energie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!