Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

vrijdag, juni 26, 2009

Betalen

Superfer is terug van twee dagen kamperen met z'n klasgenoten en ligt al ruim een uur te snurken. Met een volle maag want wij hadden weer'ns samen staan koken voor zijn oma. Het werd pasta met spinazie en kaasschnitzel. Vandaag heb ik ook een vriend geholpen met pc-problemen en de stoffer-en-blik schoongemaakt na het aanvegen en zwabberen van woonkamer en keuken. Daarnaast heb ik foto's gepubliceerd in het kader van Skywatch Friday. Nutteloze informatie voor U misschien maar wat is nutteloos?

Veel onderzoeken lijken compleet nutteloos en weinig meer dan een verspilling van tijd, geld en hersencapaciteit. Sterker nog: er bestaat een jaarlijkse prijs voor het meest onzinnige onderzoek. Een paar jaar terug ging die naar een Nederlander die onderzoek deed naar homosexuele necrofilie in het eendenrijk. Hij kwam op het idee nadat hij zag hoe een dode eend vlak buiten het raam van zijn werkkamer werd misbruikt door een co-eend.

Een onderzoek dat wat mij betreft zeker in aanmerking komt voor de IG Nobel-award is het onderzoek waarvan de uitslag deze week in de Spits was te lezen:"Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen die kamperen dat in juli en augustus doen." Heeft U't ooit zo zout gegeten?

Verschillende burgemeesters en wethouders zouden onterecht etentjes hebben gedeclareerd en andere zaken waar eigenlijk de vaste onkostenvergoeding voor is bedoeld. Gemiddeld gaat het om bedragen van tussen de drie tientjes en driehonderd euro. Op jaarbasis. Verreweg de meesten hebben dat gemeenschapsgeld inmiddels netjes terugbetaald.

U en ik spreken er natuurlijk schande van maar sjoemelen wij zelf dan écht nooit? Vingers omhoog graag van wie nog nooit heeft gesjoemeld...

Leuk en aardig om geld te steken in onderzoek naar onjuiste declaraties en ander gesjoemel maar wat schieten wij ermee op? Ja, dan komen wij erachter dat mensen sjoemelen. Alsof dat zo'n grote schok is. Nee, dan de vermaarde Dr. Ruth. Die kwam ooit met de uitslag van een onderzoek op TV dat Amerika schokte; het bleek dat van alle ondervraagde volwassen Amerikanen 88 procent masturbeert..."en 12 procent liegt" voegde de doctor er zelf aan toe.

De overheid start met een haalbaarheidsonderzoek voor (om een hoge Almeriaan te citeren)"een soort van Golden Gate Bridge" tussen Almere en Amsterdam. Een jaar geleden werden de kosten voor zo'n project geschat op een miljard euro. Inmiddels staat de teller op 5 en loopt-ie nog.

Zelf koop ik niet op afbetaling maar als je dat al doet kun je beter pas een nieuwe koelkast kopen wanneer de TV is afbetaald. Ofwel: wacht dan even tot de Noord-Zuidlijn en de Betuwelijn zijn afgerond want anders moeten wij straks met z'n allen verplicht aan de slanke lijn nadat de belastingen zijn verhoogd om al die prestige-projecten te kunnen betalen.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Hilde "Yasmine" Rens en Michael Jackson


Geen opmerkingen: