Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, juni 16, 2009

2000

"Problemen oplossen 101" van Ken Wanabi is boek nummer 10 van dit jaar en legt op redelijk eenvoudige wijze uit hoe je een probleem kunt herkennen, ontleden en vervolgens oplossen. Boek nummer 11 van dit jaar (waardoor ik opeens weer op schema ben) is "Het Grote Boek van Foute Feiten" van Lloyd & Mitchinson met een voorwoord van Stephen Fry. Het is gebaseerd op een Britse TV-quiz en geeft het echte antwoord op vragen als:"Hoeveel melkwegstelsels zien wij vanaf de aarde?" en "Hoeveel woorden voor sneeuw kent de Eskimo?" Een bijzonder vermakelijk en "Hé, dus zo zit dat!"-gevoel opwekkend boek.

Sommige berichten zijn niet opwekkend en sommige problemen kunnen niet zomaar worden opgelost:

Vrouwen die kinderen misbruiken zoals de moeder in Maine die sexuele handelingen met haar eigen kind uitvoerde voor de webcam en bendes bestaande uit meiden tussen de 14 en 18 jaar die al stelend en zakkenrollend door de straten van Almere trekken geven aan dat het wel goed gaat met de emancipatie. Nu nog even de politie en rechters ervan
overtuigen dat vrouwen wel degelijk in staat zijn tot het uitvoeren van criminele activiteiten en dan zijn de verhoudingen weer een beetje rechtgetrokken.

Vrouwelijke boeven worden relatief minder vaak opgepakt en krijgen relatief lagere straffen dan hun manlijke collegae. Dat is natuurlijk niet eerlijk. Aan de andere kant worden mannen nog steeds voorgetrokken wanneer het gaat om de financiële vergoeding voor hetzelfde soort werk. Ook dat is niet eerlijk.

Voor de ongeveer 800 slachtoffers en nabestaanden die de "gewone" griep elk jaar maakt in Nederland is het niet eerlijk dat die ene hele dode in gans Europa door de Mexicaanse griep zo ontzettend veel aandacht krijgt.

Overigens blijkt dat de griep enkele tientallen slachtoffers per jaar minder zou maken wanneer mensen die zich al wat grieperig voelen met een sjaal om naar buiten zouden gaan.

Tijd voor de Postbus 51-campagne: "Stop de griep, draag een sjaal!"?

Even terzijde: vanaf het eerste stukje in december 2002 is dit welgeteld nummer 2000.

De link van vandaag is voor Voordeelmuis, een website die een overzcht biedt van alle aanbiedingen van alle bekende winkels in Nederland. Voordat U gaat winkelen hier dus maar even kijken.

Geen opmerkingen: