Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, mei 19, 2009

Rita Verdonk

Leuk! Een paar keer per dag gaat zomaar de telefoon. Als ik opneem blijkt het niet voor mij te zijn maar ben ik "live" getuige van gesprekken tussen een telemarketing-bureau en argeloze klanten. Iemand enig idee hoe ik gesprekken via mijn DECT-telefoon kan opnemen? Want dit is wel ontzettend lachen!

Minder lachen was eind jaren'80 het bericht dat bijna alle kinderen van kinderdagverblijf "De Bolderkar" thuis sexueel misbruikt zouden zijn. Daar bleek -gelukkig maar- achteraf niets van waar, net zoals indertijd bij de affaire "Oude-Pekela" waar een man vermomd als clown zich zou vergrijpen aan kinderen en waar verschillende huizen zouden beschikken over een Dutroux-kelder. Allemaal geruchten ingegeven door angst. 

Angst blijft een slechte raadgever maar maak dat de mensen maar eens wijs. Zo ken ik mensen die Amsterdam Centraal Station mijden vanwege het gevaar op een terroristische aanslag en liever via het Amstelstation gaat. Terwijl statistieken uitwijzen dat de kans dat je bij station Amstel wordt beroofd en doodgestoken vele malen hoger is dan te worden opgeblazen door een zelfmoordterrorist bij CS maar goed...

De Bolderkar-affaire gaat de Staat alsnog geld kosten. Eén van de mensen die indertijd als 4 jarig-kind ten onrechte uit huis was geplaatst, Elise Watts, eist excuses en een schadevergoeding. 14 Vaders werden in staat van beschuldiging gesteld nadat een zogenaamde hulpverlener had gezien hoe kinderen een paar poppen naakt op elkaar hadden gelegd. Achterlijk gedoe natuurlijk. Alsof bijvoorbeeld ook een kind dat fikkie stookt thuis wel eens in brand wordt gestoken of zo. Het stokje van de ene pop bleek nu eenmaal prima in het gaatje van de andere pop te passen en dat is leuk om telkens opnieuw uit te proberen zoals het op die leeftijd ook normaal is op voortdurend dezelfde la te openen en sluiten. Maar ook als een kind dat doet wil dat niet zeggen dat papa thuis dagelijks de vingertjes van kindlief tussen de lade en het kastje steekt om vervolgens de la hard dicht te knallen. Andermaal onzin.

Rond diezelfde tijd (1988) moest een vader zich verantwoorden nadat een fotolab-medewerker foto's van hem met zijn dochtertje in bad had doorgestuurd aan de politie. De man was niet alleen zijn baan kwijt (hij was zelf politieman) maar vooral ook zijn reputatie (niemand geloofde nog dat hij geen incest-pleger was. Ook niet nadat de rechter toegaf dat er fouten waren gemaakt. Dan zou ook bijvoorbeeld elke vader die z'n kind meeneemt naar het treinmuseum dat doen met de achterliggende wens het kind voor de trein te duwen. Bijvoorbeeld) en bijna zijn kind.

Zie hier voorbeelden van hoe spastisch Nederlanders zullen gaan doen wanneer Wilders zijn zin krijgt. Nog even en je krijgt "Het Tientje van Geert" wanneer je 0900-TERRORISME belt om door te geven dat je je buurvrouw stiekem met een hoofddoekje op in huis hebt zien rondlopen. Uiteraard wordt het dragen ervan verboden, mocht de oproerkraaiende politicus daadwerkelijke macht krijgen.

Ach, -om een via de krant geïnterviewde jongeman te citeren- nog even en hij staat op 1. Zetel, welteverstaan. Net als Rita Verdonk.


Geen opmerkingen: