Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zaterdag, mei 23, 2009

Houden

Voordat wij vanmorgen Fer's zus meenamen voor een weekendje speelden wij nog even het Suske & Wiske spel van een zekere grootgrutter en daarna speelden Eva en haar zusje Dayna nog wat voor ons op de piano:


Met het veerpont gingen wij van Amsterdam-centrum naar Noord:


Daar aangekomen zagen wij deze beeldengroep:In Noord zelf gingen wij gezellig in het gras zitten lezen:Vanaf m'n zitplekje onder de boom maakte ik nog deze foto met m'n immer trouwe Nokia N93 mobiele telefoon:


Op een terras waar wij van de lunch genoten én op het pont op de terugweg speelden wij "onderuit":


Als U de foto's van vandaag ziet begrijpt U vast waarom ik zo gek ben op m'n kinderen. In zekere zin wordt ik door hen gehersenspoeld.

Wij -de burgers van Nederland- worden gehersenspoeld. Ja, dat leest U goed. Wij worden er massaal getraind op desinteresse en de media zijn daar vrijwel zonder uitzondering schuldig aan. Het maakt bijna niet uit welke TV- of radiozender je opzet of welk tijdschrift je leest; Bijna overal wordt er voor ons een mening voorgekauwd door steeds hetzelfde clubje van "experts". Of het nu gaat over de islamisering van Nederland, de Mexicaanse griep of de kredietcrisis...Wat wij daarvan moeten denken wordt voor ons bepaald en niet door ons. Het is een schande, Chriet en dat is het.

Waar blijft dan die onvolprezen Vrijheid van Meningsuiting? Bepalen wij écht wat wij lezen, horen en zien of bepalen anderen dat voor ons? Op deze manier zijn wij onderweg naar een maatschappij waarbij iedereen maar wat roept en wij als samenleving niet verder komen. Zeg maar het poldermodel van pappen en nathouden maar dan een graadje erger. Wilt U echt een volledige vrijheid van meningsuiting dan ziet U straks op TV uitsluitend nog programma's waarin mensen om de beurt binnen 1 minuut hun zegje mogen doen waarna een ander dat mag. Hoezee, wat een prachtig verworven recht! Discussies bestaan dan niet meer. Is dat echt wat U wilt of ziet U liever dat mensen relativeren, luisteren naar wat een ander aan redelijke argumenten te bieden hebben en eventueel hun eigen mening bijstellen?

Wellicht bent U voor een verbod op het gewelddadige spel "Manhunt 2" omdat dat zou aanzetten tot geweld? maar bent U tegelijkertijd tegen een verbod op de Koran hoewel dat volgens Geert W. aanzet tegen geweld? En waarom mogen de makers van Manhunt niet hun mening uiten en aanhangers van de Koran wel? islam is een religie en in ons land kennen wij een vrijheid van geloofsovertuiging. Maar ja, geloven in de macht, kracht en pracht van de wetenschap is ook een geloofsovertuiging, net als geloven in astrologie of new age. Bent u voor een volledige vrije uiting van geloofsovertuiging dan kunt U dus -indien u consequent bent- niet tegen genetische manipulatie zijn, het gebruik van menselijke embryo's of tegen wichelroede-lopen zijn. Nu stel ik het natuurlijk wat zwart-wit maar dat is -eerlijk gezegd- ook een beetje om een discussie uit te lokken...;-)

Sommigen geloven dat homosexuelen of mensen die zich sexueel aangetrokken voelen tot 14-jarigen "normale" mensen zijn. "Ja maar in de wet staat..." Kunst! In diezelfde wet waren homo's tot begin vorige eeuw vogelvrij in Nederland totdat de wet werd aangepast en in veel landen nog steeds terwijl het in veel culturen heel normaal is dat 12-jarige meisjes worden uitgehuwelijkt. Denkt U dat de echtgenoot netjes wacht tot zijn bruid 18 is voor hij het huwelijk consumeert?

"Hij die zonder zonde is, werpe de eerste steen". Voordat je een ander veroordeelt, ga eerst eens bij jezelf te rade. Dat dat niet makkelijk is weet ik uit ondervinding maar in het proberen te leven volgens deze regel schuilt weinig kwaad.

Zoveel mensen, zoveel meningen. Dat moesten wij maar zo houden.

De link van vandaag is voor wie van legpuzzels houd. Hier kan men ook een legpuzzel van een foto online maken.


Geen opmerkingen: