Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, mei 12, 2009

Doorgronden

Het was duidelijk dat clubvoorzitter Scheringa van AZ loog toen hem werd gevraagd of het waar was dat hij Louis van Gaal beloofd had "soepel" om te gaan met de contractbepalingen indien AZ landskampioen zou worden. Scheringa knipperde meermaals met zijn ogen en zei zeker twee maal per zin "ehm". Bovendien zette hij op z'n Bush' z'n wenkbrouwen in de "ik weet niet wat U bedoelt"-stand.

John Demjanjuk liegt ook wanneer hij zegt geen 29.000 mensen te hebben vermoord in conentratiekampen. Uit zijn lichaamstaal zal blijken dat hij niet liegt wan Joden zijn in zijn ogen geen mensen.

In de Bijbel staat: "Gij zult niet doden". Maar ja, er staat wel meer geschreven in die verzameling boeken en als je alles moet geloven wat gedrukt staat...

In Numeri 31:17 wordt verkrachting goedgepraat: "Nu dan, doodt al wat mannelijk is onder de kinderkens; en doodt alle vrouwen, die door bijligging des mans een man bekend heeft. Doch al de kinderen van vrouwelijk geslacht, die de bijligging des mans niet bekend hebben, laat voor ulieden leven. (Dus alleen maagden mochten blijkbaar verkracht worden. Dat scheelt)

Volgens de Bijbel mag je ook geen broodje ham eten:
"Ook het zwijn, want dat verdeelt wel den klauw, en klieft de klove der klauwen in tween, maar herkauwt het gekauwde niet; dat zal u onrein zijn. Van hun vlees zult gij niet eten, en hun dood aas niet aanroeren, zij zullen u onrein zijn. (Leviticus 11: 7-)

En lees bijvoorbeeld Genesis 9 waarin staat geschreven dat we geen rauwe haring mogen eten. Er staat zelfs in de Bijbel geschreven dat mosselen onrein zijn.

Overigens wordt het plegen van overspel gelijkgesteld aan het hebben van gemeenschap met iemand van hetzelfde geslacht. Overspeligen en homosexuelen zouden ter dood moeten worden gebracht maar nu wordt het lastig want volgens Jezus zijn wij allen Kinderen Gods en wij mogen een ander het leven niet benemen. ("Gij zult niet doden", weet U nog?). Het is ook niet toegestaan om sex te hebben voor het huwelijk maar vertel dat maar aan die soldaten in bovenstaand voorbeeld die van hun baas jonge maagden als cadeautje krijgen! 

En moet je nu de rechterwang toekeren indien iemand je op de linkerwang slaat of moet je je mantel verkopen en daar een zwaard voor kopen? Zo kunnen we nog wel even doorgaan en heeft Wilders natuurlijk gelijk dat er in de Koran vreselijke en gewelddadige dingen staan maar dat ook bladzijdes in de Bijbel roodgeleurd zijn van de daarin voorkomende slachtpartijen is wat anders:"Dat moet U niet zo lezen" heet het dan opeens. Er staat vast ergens te lezen dat leugenaars de tong moet worden uitgerukt...

Ofwel: ook de Bijbel is een aardige verzameling inspirerende boeken waarvan de verhalen in het juiste perspectief gezien moeten worden, wil men de volledig betekenis ervan kunnen doorgronden.

De link van vandaag is voor Scoopler, de realtime zoekmachine die vooral steunt op Twitter.

Hier een videoclip, maar dan niet echt. Het betreft een scène uit een favoriete serie (momenteel kijken wij Blake's 7) van superfer en mij: Red Dwarf.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!