Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, mei 17, 2009

Buurvrouw

Er zijn vast twee of misschien wel drie lezers nieuwsgierig naar foto's van ons optreden van afgelopen vrijdag. Bij deze.

Er zitten geen fotografische hoogstandjes bij. Tenminste niet die in aanmerking zullen komen voor subsidie door het kunst-Fonds BKVB dat 15,5 Miljoen euro én haar boekhouder kwijtraakte. 3,5 Miljoen én de boekhouder zijn nog immer spoorloos...

Ook bij het Amsterdam Bouwbedrijf Hillen & Roosen verdween veel geld. Maar dan vooral in de zakken van het management. Van de 250 personeelsleden zullen 220 op zoek moeten naar een andere baan. Vreemd genoeg zitten daar geen managers bij want die hebben tenslotte niets fout gedaan. Toch? Ze hebben zich gewoon keurig gedragen zoals het topmanagers betaamd: Door zo veel mogelijk de eigen zakken te vullen zonder te denken aan de liquiditeitspositie van het bedrijf.

Ook het geesteskindje van de voormalig staatssecretaris van cultuur, Medy van der Laan, zit zwaar in de problemen met een schuld van zeker 3 ton. De stichting Kosmopolis beoogt door middel van kunst en cultuur mensen van verschillende religieuze en politieke stromingen nader tot elkaar te laten komen maar faalt daarin volkomen als landelijk instituut. Lokaal wordt wel wat bereikt door met name de afdelingen Den Haag en Utrecht. Het blijft een feit dat je -ongeacht wat je probeert- uitsluitend mensen naar het theater trekt die toch al theater-bezoekers zijn. Dan kun je nog heel hard willen dat Berbers uit bergdorpjes ergens uit de binnenlanden van weet ik veel naar schilderijen van Brigitte Kaandorp in een artgalerie op de een of andere trendy gracht gaan kijken maar zo werkt het natuurlijk niet. Niet dat Brigitte Kaandorp schildert of daadwerkelijk alle Berbers cultuurbarbaren zouden zijn.

Hier doen wij ook wel eens aan cultuur. Zo waren m'n zoon en ik vandaag gaan kijken bij een schaaksimultaan waarbij ik een oud-collegaraadslid kwam te spreken, benevens haar partner en een wethouder. Daarna gingen wij naar een braderie alwaar ik een ontzettend gave koffiemok scoorde van Dr. Who en een standje bemannende buurvrouw sprak. Thuis ging de Ferman aan z'n huiswerk. Bij de tussentijdse overhoring had hij van de 167 Latijnse woorden slegs 20 fout. Ik vind dat knap maar verwerkte enkele kilo's aan administratie tot hanteerbare stapeltjes waarvan de grootste bestemd is voor de papierbak. Ook knap, cind ik... Tussendoor pasten wij even op de kinderen van de buurvrouw.

De link van vandaag is een huiswerk-hulp voor schoolgaande jongelui.


Geen opmerkingen: