Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, april 16, 2009

Promo-filmpje

Best lastig wanneer het geld weer eens op is, ruim voordat de volgende lading wordt gestort. Maar de vaste lasten zijn betaald, de koelkast is gevuld en we hebben nog een paar tientjes over. Zeker wanneer we geen al te gekke dingen doen redden wij het ook deze maand weer makkelijk. Waar in elk geval niet op bezuinigd hoeft te worden is het samen met zoonlief televisie kijken, een vriend op de ochtend-koffie ontvangen en het 's avonds gitaarspelen met de buurvrouw.

De overheid bezuinigt verder. In plaats van het inhuren van een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf moeten leerlingen van verschillende basisscholen hun gezondheid riskeren door onbeschermd de uiterwaarden te verlossen van door Fransen en Duitsers geproduceerde rotzooi. Bovendien krijgen de betreffende leerlingen daardoor ook minder lesuren al krijgen zij op papier "natuuronderwijs". Minder reguliere les betekent minder salaris aan leraren en dommere kinderen die later -hopelijk- dommere volwassenen zullen blijken te zijn. Domme mensen zijn veel makkelijker te manipuleren en kun je heel makkelijk van alles wijsmaken. Kijk bijvoorbeeld maar naar het gemiddeld IQ van mensen die PVV stemmen. Nee, dit is geen vooroordeel maar een eenvoudig feit.

Afghaanse kinderen zijn -net als eerst al hun ouders- niet blij met de komst van de VN-soldaten. Hoefden onder het regime van de Taliban meisjes helemaal niet naar school en jongens alleen maar een boek uit het hoofd te leren en schietles te nemen, onder het juk van een internationale troepenmacht moeten opeens ALLE kinderen naar school en gewone lessen volgen. Althans, volgens een in de woestijn van Arizona opgenomen promo-filmpje.

Vraag van de dag: Als elk tuinslang-op-de-kraan-aansluit setje het predikaat "universeel" heeft, waarom zijn er dan zoveel verschillende van?


Geen opmerkingen: