Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, april 20, 2009

Lekker puh!

"Krijg nou tieten!" van Claudia de Breij is boek nummer zeven van dit jaar en is eigenlijk geschreven voor dames die op het punt staan voor het eerst een kind te baren. Maar ook voor mannen is het een vermakelijk boek over het wel en wee van een zwangere cabaretière. Je gaat bijna geloven dat zwanger zijn en bevallen helemaal niet zo makkelijk is als vrouwen doorgaans achteraf tegenover de directe omgeving beweren...

Veel mensen beweren dat zij zich ergeren aan immigranten:"Stond dat Turkse @#!$% (bijzonder onaardig synoniem voor vrouwspersoon) zomaar in de weg met haar kinderwagen!" zeg ik:"Als diezelfde dame geen hoofddoekje om had gehad, had je je dan ook geërgerd?" zeg zij:"Natuurlijk niet want die gaat gewoon opzij als je dat vraagt!" zeg ik:"Dus deze mevrouw vroeg jij ook opzij te gaan?" -"Natuurlijk niet want zij spreekt mijn taal niet!" zeg ik:"Hoe weet je dat?" -"Nou, dat weet ik gewoon want al die stomme @#!$% (onaardige benaming voor vrouwlijk geslachtsdeel) buitenlanders weigeren fatsoenlijk Nederlands te praten!" 

Opvallend vaak zijn het zélf mensen van buitenlandse komaf die zich racistich opstellen. Zij komen bijvoorbeeld uit Suriname, Kroatië of Ierland. Misschien gaat het om een soort van kinnesinne: Alleen mensen uit het land waar ik oorspronkelijk vandaan kom hebben recht op een Nederlandse uitkering, werk bij een Nederlandse werkgever, het recht om boodschappen te doen bij een Nederlandse supermarkt. Helaas: goed beschouwd zijn wij allen migranten. Als je ver genoeg teruggaat in de stamboom kom je ALTIJD een buitenlandse voorouder tegen.

Het leven zou een stuk eenvoudiger en prettiger zijn indien mensen anderen zouden behandelen zoals zij zelf behandeld willen worden. Ook Turkse @#!$% kun je gewoon aanspreken. Dat je je door "buitenlanders" geïntimideerd moet voelen is alleen maar opgelegd door de overheden in samenwerking met de media. Luister eens naar je gezond verstand in plaats van naar deze manipulatoren. Misschien bevalt dat wel.

Niet alleen burgers zijn soms racisten. Volgens verschillende diplomaten is de Iraanse premier Ahmadinejad dat ook door zijn anti-Israël uitspraken. Het blijft wel vreemd dat wanneer je zegt tegen Israël of Geert Wilders te zijn Vrijheid van Meningsuiting opeens niet meer zo'n belangrijk recht is.

"Hij fint hullie schjtom en daajom finde wij hem schjtom"; Als een stel kleine kinderen doen ondermeer Nederland en Amerika mee met het spelletje "Omdat hij discrimineert discrimineren wij hem lekker terug. Maar dat is wat anders. Lekker puh!"

Vraag van vandaag:
Waarom zit er altijd nog net voldoende tandpasta in de tube voor één laatste keer poetsen?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Nicole Wigny


Geen opmerkingen: