Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, april 30, 2009

Geschiedenis

"In Groningen viel een man van de keukentrap tijdens het ramen lappen. Hij brak zijn nek en was op slag dood. De burgemeesters van diverse steden hebben daarom burgers verboden vandaag nog hun ramen te lappen of hun gordijnen op te hangen uit vrees voor het verlies van meer mensenlevens. Onderzocht wordt of de overname van Brabantia door een Arabische zakenman -wiens achterneef mogelijk banden heeft met de terreurgroep Al Qaida- betrokken is bij de mogelijke aanslag op blanke Nederlanders. Veel artiesten hebben spontaan besloten uit respect met de ruim 30 doden die inmiddels jaarlijks voortkomen uit ongevallen met keukentrapjes geen podia meer te betreden indien een trapje van de kleedkamer naar het podium leidt."

Natuurlijk is het verschrikkelijk dat een of andere idioot op een menigte inreed in Apeldoorn, naar verluidt omdat hij onze Koningin wilde ombrengen. Ook Geert Wilders vindt het verschrikkelijk, met name omdat de dader geen moslim blijkt te zijn, op geen enkele lijst van terreurverdachten voorkwam en zelfs niet door de AIVD in de gaten werd gehouden en dat terwijl de AIVD op ongeveer 1 op de 7 burgers een e-mail en telefoontap heeft uitstaan.

Uiteraard voel ook ik mee met de 5 doden en hun nabestaanden. Evenzo voel ik mee met hen die het hebben zien gebeuren. Dat is een schok die je niet snel te boven bent. Dat geldt echter ook voor de drie doden die dagelijks (!) op de Nederlandsche wegen vallen. Elk jaar komen ongeveer 1200 mensen in het verkeer om. Alleen al in ons land. Voor hen worden geen concerten afgelast. Voor hen wordt geen minuut stilte gehouden op het Museumplein in Amsterdam. Hetzelfde geldt voor de 1900 mensen die elk jaar in Nederland omkomen door een privé-ongeval, meestal een val. Maar liefst 40% van alle niet-natuurlijke sterfgevallen zijndoden door zogeheten privé-ongelukken.

Daarom hier en nu virtueel een minuut stilte voor hen...

(..............)

Wereldwijd zijn er nu acht doden te betreuren vanwege de Mexicaanse griep: zeven in Mexico en één in de VS. Verschrikkelijk. Natuurlijk. Maar acht doden maakt geen "wereldwijde pandemie" wat de overheden ons willen doen geloven. De maatregelen die de Mexicaanse regering heeft getroffen tegen verdere verspreiding van de Mexicaanse Griep hebben vergaande gevolgen voor de lokale economie; De touristenindustrie ligt volledig stil, restaurants, kerken, buurthuizen, blijven leeg met enorme gevolgen voor miljoenen Mexicanen. Duizenden burgers in Mexico dreigen inmiddels om te komen van de honger omdat zij beroofd zijn van hun inkomsten.

Mij lijkt dit een overduidelijk geval van "de remedie is erger dan de kwaal".

Ik drink straks een borrel op de goede afloop nadat ik U gemeld heb dat Superfer en ik vanmiddag hebben genoten van rondlopen op straat en in het Vondelpark, daarbij zo'n acht bekenden spraken die wij toevallig tegenkwamen. En dat nadat wij vanmorgen maar liefst E.36,15 hebben binnengehaald met de verkoop van comics en allerhande relikwieën uit onze persoonlijke geschiedenis. 


Geen opmerkingen: