Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 08, 2009

Geraakt

Vandaag was ik voor het eerst van mijn leven bij een homeopaat. Een vrouwelijke dus volgens sommige feministen moet je dan homeopate zeggen "want het gaat hier om een vrouw" en volgens andere feministes zeg je gewoon homeopaat "want als je in de namen van beroepen al gaat discrimineren is het eind al gauw zoek." Anyways: Na ons onderhoudende gesprek kreeg ik van haar een paar tabletjes Causticum mee. Ik kan namelijk nog steeds niet praten en het wordt zo langzamerhand tijd dat ik weer een normaal gesprek kan voeren. Toch blijven mensen mij bellen om te vragen hoe het gaat en zijn dan verbaasd dat ze alleen maar wat raspende geluiden horen aan de andere kant van de lijn. Gelukkig zit homeopathie in het ziekenfonds dus voor de prijs hoef ik het niet te laten. 

Sinds 2000 is de prijs van Openbaar Vervoer bijna twee keer sterker gestegen dan de kosten voor autorijden. Het resultaat van het overheidsbeleid om meer automobilisten uit de auto en in trein, tram en bus te krijgen. Noem het maar een staaltje Bos-logica:"Als we mensen minder geven om te besteden gaan ze vanzelf meer uitgeven";"Als we scholen minder geld geven verbetert de kwaliteit van het onderwijs." Zo ook:"Als we het OV duurder maken gaan meer mensen met de bus naar het werk". Het volgende grapje -dat ik via Hyves ontving- is daarop van toepassing:

De Nederlandse Regering heeft vandaag medegedeeld, dat het Rijkswapen wordt vervangen door een condoom. Dit omdat het meer weergeeft waar de Nederlandse politiek voor staat:
Een condoom staat inflatie toe, stopt productie, vernietigt de volgende generatie, voorkomt een hoop gelul en...'t geeft u een gevoel van veiligheid terwijl u in feite genaaid wordt!

Over Hyves gesproken: vandaag werd bekend dat de hoogste baas van het MIVD (zeg maar de Nederlandsche CIA) tot gisteren een openbaar Hyves-profiel had. Terwijl bij de militaire inlichtendienst al jaren wordt gehamerd op het beschermen van persoonsgegevens van medewerkers. Het is nu eenmaal niet handig als mensen van een geheime dienst met naam en toenaam in de krant, op TV of in andere media verschijnen. De MIVD-directeur, generaal-majoor Pieter Cobelens vond blijkbaar dat die regel niet voor hem gold.

Zelf had ik ooit ook zo'n baas die vond dat regels voor werknemers niet op hem van toepassing waren. Zo mocht niemand in het gebouw roken. Behalve hij natuurlijk. Je hebt zo van die mensen...

Ooit -toen de bedenkers van Hyves nog niet zindelijk waren- had ik ICQ. Soms zette ik de status dan op "Niet storen, ben bezet". Je kon er dan op rekenen dat er binnen maximaal dertig seconden een bericht binnenkwam:"Geldt dat ook voor mij?"."Ja, dat geldt ook voor jou."-"Maar waar ben je dan zo mee bezig dat je niet eens tijd hebt voor mij?". Op die momenten sloot ik het chat-programma gewoon maar af, daarmee een beledigde gespreks-partner achterlatend.

Eigenlijk zou ik degeen moeten zijn die zich beledigd voelt. De ander heeft namelijk opzettelijk en moedwillig mijn wens genegeerd om met rust gelaten te worden. "Ja, maar je houdt toch van gezellig kletsen en zo?". Klopt. Maar ik hou ook van spinazie en dat hoef ik ook niet elke dag. 

Veel mensen weigeren pertinent rekening te houden met de wensen van de ander. Uiteraard eisen zij het omgekeerd wel. Maar dat is natuurlijk heel wat anders.  

Zo zijn er soldaten die vinden dat anderen niet op hen mogen schieten zoals onlangs in Kamp Holland. Is dat niet een beetje het risico van het vak? Ik bedoel: je gaat gewapend een oorlogsgebied in, vertelt -met een geweer in je handen- de lokale bevolking dat men afmoet van lokale gewoontes die in die regio al generaties lang van kracht zijn en verwacht dan dat je als heiland wordt onthaald? Ik dacht't dus effe niet.

Stelt U zich het volgende even voor: Omdat het geweld tegen gezachtsdragers in Nederland enorm escaleert stuurt de Arabische Liga enige duizenden manschappen. Opeens staan er zwaar bewapende en geüniformeerde mensen op drukke plaatsen zoals trein-bus en metro-stations en bij bouwwerken zoals de Martinitoren, de Erasmusbrug en zelfs op pleinen zoals het Plateau in Spijkenisse lopen soldaten rond om ons te helpen de orde te handhaven. Er wordt ons van 
hogerhand opgelegd dat alle ellende begon met die verdraaide vrijheid van meningsuiting; Vanaf het moment dat iedereen mocht zeggen wat-ie wilde deden sommigen dat ook. Anderen waren daar niet van gediend en zo begon het gedonder. Zonder die vrijheid van meningsuiting verdwijnen vanzelf ook de meningsverschillen en voilá! einde ellende dankzij de A.L. Tegelijkertijd worden Nederlandsche baggerbedrijven onteigend en verdwijnt veel personeel tezamen met tonnen Hollands rivierzand naar landen als Jemen, Iran en Afghanistan. Allemaal onder het mom van:"Wij helpen die Nederlandse bedrijven aan werk want dat is goed voor de Nederlandse economie.

Welnu, vervang het woordje "zand" door "olie" en draai nog een paar zaken om en dan heeft U het beeld wel. Begrijpt U nu misschien waarom ik vind dat onze jongens en meiden weg moeten uit Afghanistan? Nog een praktisch punt: wanneer je niet aanwezig bent op een plek waar wordt geschoten kun je ook niet worden geraakt.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Azdin Chadli

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!