Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, april 16, 2009

Gedwaald

Vanmorgen Pilates-oefeningen gedaan bij en met een vriendin-van-Hongaarse-komaf en vanavond was ik aanwezig bij de instructie-bijeenkomst voor stembureauleden. De regels waren er al maar worden na een vernietigend rapport van de Ombudsman uit 2006 ditmaal ook nageleefd; Vergeet uw legitimatie dus niet wanneer U op 4 juni gaat stemmen voor het Europees Parlement en ga ook niet met z'n tweetjes in een hokje. Wie vanwege een fysieke beperking hulp nodig heeft bij het inkleuren van een stemrondje dient dat te vragen aan een stemburealid. Partners, kinderen buren en verpleegsters mogen dus NIET helpen bij het invullen. Dan weet U dat en kan het ritueel weer beginnen.

Volgens onderzoek van L'Oreal kan het make-up ritueel dat veel vrouwen des ochtends voor tenminste een half uur aan de spiegel gekluisterd houdt levens redden. Make-uppen zou namelijk de fijne motoriek ten goede komen en daarmee op latere leeftijd duizelingen (en dus vallen) voorkomen. Natuurlijk is L'Oreal volkomen objectief en heeft de grootste make-up producent ter wereld totaal geen belang bij de verkoop van meer make-up. En hoe wil men dan verklaren dat een koningin die ondermeer wereldberoemd is geworden door haar excessieve gebruik van make-up jong gestorven is? Het gaat om de dame wier graf mogelijk onlangs ontdekt is: Cleopatra.

Cleopatra had het er maar druk mee: make-uppen, badderen, flirten met Gaius (Zou daar het woord "gajes" vandaan komen?) Julius Caesar, een belachelijk groot land runnen...en dat allemaal als tiener!

Volgens sommigen (met name volgens heren uit hetzelfde tijdsfragment...) kon deze beroemde dame maar moelijk nee zeggen. In al die tijd is de mensheid maar weinig opgeschoten. Er moest zelfs een overheidscampagne aan worden besteed om mensen weer te leren nee te zeggen:"Just say no".

Je hebt het natuurlijk zo druk als je het zelf maakt. Bijvoorbeeld op het werk:"Hé jij, kun je effe dit klusje doen?"-"Nee. Heb er nu geen tijd voor." "Ja maar het moet vandaag af".
Jouw antwoord: -"Stel jezelf de vraag: Moet het écht vandaag af? Stel jezelf vervolgens de vraag:"Moet ik het écht aan "Hé jij" vragen of kan ik het gewoon zelf?"

Bijvoorbeeld thuis:"Mam, kun je effe met m'n huiswerk helpen!?"-"Ja hoor! Vanavond na het eten en als jij de afwas hebt gedaan."

Probeer het maar!

Had onze regering maar beter opgeleid en indertijd gewoon nee gezegd tegen de ontwikkeling van de JSF. Nu uit het project stappen betekent dat er ruim 800 miljoen euro is weggesmeten. Aan de andere kant: het project F35 Lightning-II doorzetten betekent dat er veel meer geld over de balk wordt gesmeten. En dat alles om dan een stealth-bommenwerper te kunnen bezitten. Waarom stealth? Dan is-ie minder zichtbaar op de radar. Waar gaan we het ding eventueel inzetten was de volgende vraag. "Nou, bijvoorbeeld in Afghanistan."

Ziet U't voor zich? Een Afghaanse krijgsheer, nazaat van een trots ras van voormalig Taliban-strijders ziet op zijn high-tech mobieltje via een soort Google Earth een bliepje op zijn scherm dat door de software wordt geregistreerd als niet-stealth bommenwerper. Hij waarschuwt per ezelkoerier zijn broer de geitenhoeder die onmiddellijk naar het dorp rent om daar twee uren later uitgeput te komen vertellen dat ze twee uren geleden gebombardeerd gaan worden...Stealth is dus helegaar niet nodig, volkomen nutteloos, onbruikbaar en weinig meer dan verspilling van mankracht, tijd en bovenal geld. Reserveer je daarentegen 1 procent van het geld dat met de ontwikkeling van de bommenwerper is gemoeid aan het bouwen van een school en een waterput in het betreffende dorp en de bevolking is niet alleen blij ende gelukkig maar ook geenszins van plan in opstand te komen tegen de mensen die hen al dat fijns hebben gebracht. Gooi er een kleuren-tv voor het opperhoofd tegenaan en de VN kan een nieuwe aanvraag voor lidmaatschap binnen enkele jaren tegemoet zien.

Enige maar in deze: De Amerikaanse wapenhandelaren en de Afghaanse drugsbaronnen doen er alles aan om te voorkomen dat mensen blij, gelukkig en tevree zijn. De overheid kan er weinig tegen doen en U kunt vast wel zelf bedenken waarom.

Dan zeg ik maar:"Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald" 

Vraag van de dag: Waarom moeten mannen na toiletgebruik de zitting omlaag doen maar hoeven vrouwen'm nooit omhoog te doen?

De link van de dag is een filmpje over een huisvrouw die net zo beroemd wil worden als Elaine Page: Susan Boyle. Het filmpje insluiten schijnt niet te mogen dus dan maar zo.


Geen opmerkingen: