Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, maart 23, 2009

Toeval

Boek nummer zes van dit jaar is "Eden" van de Poolse schrijver Stanislaw Lem en beschrijft een buitenaardse maatschappij waarin enige kritiek is verwerkt naar enkele aardse regeringsvormen. Het boek stamt uit de eind jaren '50 en toch wordt al beschreven hoe op een dag data zal worden opgeslagen in kristallen. Siliconen dus, ofwel de chip!

Van zo'n vooruitziende blik kunnen wij Wouter Bos niet beschuldigen. De kritiek op zijn bijzonder zwakke aanpak van de diefdiverse bonusregelingen deed hij af met:"Ik kan er helemaal niets aan doen behalve proberen een instellings-verandering teweeg te brengen. Bijvoorbeeld door het sturen van een brief aan de topmanagers waarin ik appeleer aan hun gevoel voor redelijkheid. Als ik de bonussen verlaag vertrekken ze naar het buitenland." Maar nu, nadat is gebleken dat het zelfs in Amerika opeens wél kan stuurt Bos een brief (.doc) waarin hij zich wat harder opstelt. Eindelijk. 

Het schijnt dat inmiddels 9 van de 10 topmanagers van het Amerikaanse AIG heeft toegezegd de volledige bonus terug te storten. Het bericht dat aandelen van grote bedrijven in waarde dalen wanneer uitkomt dat het management meer aan zelfverrijking doet dan daadwerkelijk een goed produkt aan de klant te leveren zal geholpen hebben. Zomaar opeens zijn ook de aandelen van ING en AEGON fors in waarde gestegen. Met maar liefst bijna 20 procent. Toeval?
 
De link van vandaag vervult mij een beetje van hartzeer. Jaren geleden had ik het idee al maar ik ben gewoon niet zo handig...

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Jane Goody


Geen opmerkingen: