Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, maart 26, 2009

Gelden

Hilarisch nieuws voor hen die de prijs voor energie bij hun leverancier voor jaaaren hebben laten vastleggen na de grote campagnes van diverse maatschappijen omdat maar vooral te doen "want de prijzen zullen alleen maar stijgen". De bazen van Het NUON, E.ON en al die anderen wisten dit al langer: per 1 juli zakt de prijs van gas met 25 procent en die van electra met 5 procent. Aan het begin van de winter zullen die wel weer heel toevallig stijgen maar dat is van later zorg...

Droomde dat er een nieuwe serie afleveringen van Big Brother was gestart en dat ik mijzelf uit pure ellende bij de bewoners van het nieuwe Big Brother-huis had aangesloten, zelfs al betekende dat dat ik een tweepersoons bed met vier andere mannen moest delen. Alles om maar afgesloten te zijn van de buitenwereld en niets te hoeven horen over kredietcrises, parlementaire enquêtes, bouwfraude, bonus-maatregelen en andere ellende.

Ik raak een beetje gedeprimeerd van al dat nieuws en soms betrap ik mijzelf erop dat ik er deels in begin te geloven.

Mensen gaan nu eenmaal geloven in datgeen hen vaak wordt verteld. Luister maar naar de kamerdebatten ("Wij gaan het onderwijs verbeteren door de milieu-vriendelijke bouw van nieuwe scholen te stimuleren en het geldpotje waaruit de leraren-salarissen betaald worden te verminderen waardoor het wordt gestimuleerd om op andere punten in het onderwijs te bezuinigen." Snapt Bos dat eigenlijk zelf wel?") naar aanleiding van de door de coalitie-met-sociale-partners verzonnen oplossingen voor de kredietcrisis terwijl de Tweede Kamerleden volledig ende zorgvuldig buiten de besprekingen werden en worden gehouden. Men is ook nog aan het bakkeleien of het wel of niet zeker is dat wordt getwijfeld aan het vaststaan van het plan om misschien eventueel in de toekomst al dan niet geleidelijk de pensioengerechtigde leeftijd op te trekken naar 67 jaar....Huh? Als voorbeeld van een antwoord op deze vraag kan men aan de overkant van de oceaan in het niet-fictieve land Amerika zien hoe goed het werkt dat daar al enige jaren de meeste mensen pas op hun zeventigste met pensioen kunnen. Dat werkt dus niet. Dus waarom er nog over debatteren?

Door al die bomen die de dames en heren politici opzetten ziet de burger het bos niet meer.

Mede daarom wil ik voorstellen om over te gaan tot een complete radiostilte van tenminste een maand. Zo lang mag geen enkele politicus of journalist (ja, bloggers horen daar ook bij en dus ook deze!) het woord "kredietcrisis", varianten daarop en afgeleiden daarvan nog gebruiken. Niet voor de radio, niet op TV, niet in geschreven media en dus ook niet verspreiden via het internet. Mensen hadden tenslotte pas ook last van de kredietcrisis vanaf het moment dat ons werd verteld dat-ie al een tijdje gaande was en waarom zou dat niet omgekeerd gelden?

De link van vandaag verwijst naar een schatkist vol oude pc-programma's die én doen wat ze horen te doen én vrij zijn van spyware en adware en dergelijke. Simpelweg omdat die narigheid toen nog niet bestond. Bovendien zijn al die programma's gratis en hoef je er niets voor te betalen. Neem bijvoorbeeld het legendarische Realjukebox; Je kunt er CD'tjes mee rippen in .wav en .mp3-formaat, Cd's mee afspelen én de collectie op je (externe) harde schijf mee indelen in handige zelf te bedenken rubrieken als "Dance", "Janken", "Humor", "Klassiek" en bijvoorbeeld "Feestje."

Geen opmerkingen: