Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, februari 01, 2009

Onbestaanbaar

Jan Peter Balkenende liegt over de militaire steun tijdens de Amerikaanse inval in Irak indertijd; Eimert van Middelkoop liegt over de inzet van Nederlandse militairen in Afghanistan; Tineke Huizinga liegt wanneer ze zegt dat vanaf oktober 2009 elke treinreiziger gebruik maakt van de OV-chipkaart...Mij valt het op dat al deze mensen zich "Christen" noemen. En ik maar denken dat het voor een lid van het CDA of de CU "not done" was om te liegen. Blijkbaar heb ik mij vergist. 

In het Midden-Oosten vergist men zich ook wel eens. Zo had Israël ooit eens de genadeslag toegebracht aan de Palestijnse Hamas-beweging. Toch blijft die beweging raketten afvuren op Israël. De lokale overheden claimen geen geld te hebben voor hulp aan de burgerbevolking maar blijkbaar is dat geld er wel. Tenzij iets of iemand de Hamas gratis van raketten voorziet natuurlijk. Erg effectief zijn die dingen niet want sinds het laatste conflict zijn er "maar" dertien Israëliers omgekomen bij beschietingen door Hamas. Ik bedoel maar: in dezelfde periode zijn er meer Israëlische bejaarden omgekomen door voedselvergiftiging.

Premier Olmert van Israël -ook alweer iemand die er prat op gaat in God te geloven- vindt dat alke aanval honderdmaal vergolden mag worden. Hij blijkt een man van zijn woord, dat dan weer wel want totnogtoe zijn er 1300 Palestijnen omgekomen bij "vergeldingsacties".

Voor burgers en soldaten is oorlogvoeren de normaalste zaak van de wereld en net als andere vormen van vrijetijdsbesteding wordt ook oorlogvoeren doodleuk onderbroken voor het gezamenlijk kijken naar het WK-voetbal op TV.

Ik vraag mij wel eens af: als zogenaamde Christenen zich al zo misdragen, wat is dan het verschil met hen die "van God los" zijn? Let wel: het gaat maar om een handvol raddraaiers; verreweg de meeste Christenen (en ook niet-christenen!) weten zich wel degelijk te gedragen.

Ik ken punkers, atheïsten en zelfs een enkele satanist die zich een stuk christelijker gedragen dan vele voorbeelden van het christendom, niet in het minst enkel vertegenwoordigers van de Katholieke kerk. Neem bijvoorbeeld de onlangs door Paus Benedictus XVI gerehabiliteerde bisschop Richard Williamson indertijd uit de kerk gesodemieterd werd omdat hij voor de Zweedse televisie beweerde dat er niet genoeg bewijs was voor de vergassing van 6 miljoen Joden in de periode '40-'45. Die idioot ontkent gewoon de Holocaust en mag van de Paus zijn werk blijven doen!

Ik vind dat onbestaanbaar.


De link van vandaag is voor hen die -door de straten van Amsterdam lopend- wel eens van die intrigerende spreuken hebben zien staan op een schutting, ondertekend door ene Laser 3.14.


Geen opmerkingen: