Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com Ć©n via Lulu.com!

vrijdag, februari 06, 2009

Hollanders

Mensen zijn ontzettend goedgelovig. Zo geloofden velen Bernie Madoff toen hij hen 20 procent uitbetaling beloofde op hun spaargeld. In vermoedelijk de grootste "Ponzi scheme" (in het Nederlands:"Piramidespel") ooit zijn niet alleen gewone eerzame burgers gestonken maar ook acteurs, politici, beroepsbeleggers. filmmakers en advocaten.

Ook zijn er mensen die geloven dat de Paus niets wist van de uitspraken van Williamson. U weet wel, da's die idioot die beweert dat de gaskamers in de nazi-vernietigingskampen verzinsels zijn van gefrustreerde Joden. Nog idioter is het feit dat deze "theorie" tienduizenden aanhangers heeft.

Zelf weet ik niet wat erger is: de Holocaust publiekelijk ontkennen of daadwerkelijk zo dom zijn dat je gelooft wat je propageert. Dan heb ik het ook over mensen die vinden dat alle immigranten maar terug moeten naar hun "eigen" land. Kun je een land dan "claimen" uitsluitend op grond van het feit dat je er geboren bent?

Overigens: het waren twee bijzonder aardige gastarbeiders die gisteravond laat nog onze vers gekochte meubeltjes van een Zweedse meubelgigant kwamen brengen.

Nog nooit en te nimmer heb ik zo'n "proud of Holland"-figuur (en dan nog het liefst met "NL" voor- en of achter de MSN-naam) gezien als straatveger, vuilnisophaler of meubelsjouwer. Gelukkig worden deze schreeuwers doorgaans genegeerd en slaan hun argumenten helemaal nergens op. Ook blijkt dat ze vaak alleen maar anderen nablaten en geen idee hebben van de betekenis van hun handelen. Zag ooit zelfs een meisje van duidelijk Indiase komaf met half kaal hoofd, het haar strak naar achteren in een paardenstaart, een te strak zwart Lonsdale-shirt met Nederlandse vlag. Onderschrift bij haar profielfoto:"Holland voor Hollanders".

De link van vandaag verhaalt (in het Engels) hoe Bruce Springsteen en zijn fans paal en perk stellen aan een de criminele activiteiten van een online kaartverkoper die doelbewust klanten oplicht. Yeah Bruce!


Geen opmerkingen: