Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, februari 12, 2009

Friesland

Geert Wilders roept weer eens dat hij het debat wil aangaan. Maar is er eenmaal een datum gepland dan komt hij steevast niet opdagen "vanwege het veiligheidsrisico". En och, hij is zo zielig want hij mag niet een beledigen wie hij wil en dat terwijl er toch écht Vrijheid van Belediging heerst in dit land. Of was het nou iets met meningsuiting...?

En ja, als de regering van een land je de toegang ontzegt en je gaat er met je eigenwijze hoofd toch heen dan moet je ook de consequenties accepteren. Zo kun je het "stom" vinden dat je in Thailand niet een met een grammetje wiet op het vliegtuig mag maar daar zit de wet nu eenmaal anders in elkaar. Wet is Wet en Ordnung muss sein. Wie was ook alweer die geblondeerde politicus die deze oud-Nazi spreuk zo graag de lege ruimte in riep? Was dat niet diezelfde man die onlangs hardop wenste dat sjeik Kahlid Yasin niet in Nederland zou mogen spreken? 

Even vergeten: vrijheid van meningsuiting geldt uitsluitend voor mensen die dezelfde mening hebben als de voorman van de PVV. De hypocriet.

In Huize Geert (wat klinkt dat eigenlijk dubieus, zeker nu net bekend is dat het loco-burgemeester Asscher vermoedelijk niet gaat lukken de prostitutie op de Amsterdamse Wallen te verbergen voor het publiek.) was het misschien niet zo gezellig vandaag maar bij ons was dat wel even anders.

Vanmorgen met de moeder van een oud-klasgenoot van m'n zoon Pilates oefeningen liggen doen om later op de dag met hem het door brand aangetastte dartbord te vervangen. In de middag meldde de Ferman zich bij zijn mentor voor huiswerkbegeleiding om later het eerder gekochte dartbord op te hangen terwijl er weer eens een buurvrouw op visite was.

In de momenten tussendoor nam ik wat tijd om een stukkie tekst door te nemen voor een aankomend theaterstuk. In Friesland.

De link van vandaag is voor de liefhebbers van mooie plaatjes van onze planeet en de ruimte er omheen.


Geen opmerkingen: