Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, januari 03, 2009

Leuk

Ieder jaar laait de oeroude discussie weer op: Mogen particulieren wel of geen vuurwerk afsteken? "Elk jaar vallen er weer doden en gewonden door vuurwerk." Dit jaar viel er welgeteld één hele dode door vuurwerk. En dat was een sukkel die eerst zijn eigen voeten afblies met een zelfgemaakte bom en vervolgens aan zijn verwondingen overleed. Over de rest van het jaar vallen in Nederland nog meer doden door zelfgemaakte bommen dan in de Nacht van de Oliebollen dan aan (legaal danwel illegaal) vuurwerk.

Jaarlijks raken er meer mensen gewond door het dragen van hoge hakken dan door het afsteken van vuurwerk. Enig idee hoeveel miljoenen al die dames (het zijn zelden heren) de maatschappij kosten aan gemiste werkuren doordat zij door hun enkel gaan of bij de fysio zitten met pijn aan de onderrug? Er vallen jaarlijks ruim dertig doden (in Nederland alleen al!) door ondeugdelijk gebruik van de keukentrap en hoeveel geld steekt de overheid in een "pas op met de keukentrap"-campagne?

Dat kan ik U precies vertellen: 0 Euro en 0 cent.

Stemmen gaan op om gemeentes geld te geven voor een centraal groot vuurwerk "want kijken is toch ook leuk?" Natuurlijk. En laten we met z'n allen via lokale TV gaan kijken hoe burgemeester en wethouders zich lamzuipen aan de champagne zodat wij zelf dat ontzettend gevaarlijke en bijzonder verslavende alcohol niet hoeven te nuttigen "want kijken is toch ook leuk?".

De link van vandaag laat U de prijzen zien die verschillende supermarkten vragen voor dezelfde produkten. Het zal U opvallen dat "stomtoevallig" hetzelfde produkt in dezelfde maand in prijs stijgt bij de supermarkten. Navraag bij de fabrikant leert dat niet het produkt duurder is geworden maar dat de supermarkten hebben afgesproken het duurder te verkopen. En dat mag niet.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Jett Travolta en dat van Jacques Commandeur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!