Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, januari 30, 2009

Beeldbuis

Vanmorgen een nieuwe foto gepubliceerd in het kader van Skywatch Friday. Er staan heel wat mooie foto's op de site waar veel van die foto's staan verzameld. Mocht je kwaad zijn op iets of iemand dan is het bekijken van sommige van die foto's voldoende om een beetje van die kwaadheid weg te nemen.

Premier Erdogan is kwaad weggelopen omdat de voorzitter van het overleg hem niet toestond Perez te vragen waarom hij Palestijnse burgers doodt. Die vraag kun je natuurlijk ook aan Hamas stellen maar daar was in Davos geen vertegenwoordiging van present.

Het afgelopen jaar werden 143 Amerikaanse soldaten gedood door zichzelf. Naar verluidt evenveel als Amerikaanse burgers. Natuurlijk is dat alsnog veel te veel maar ik kan maar moeilijk geloven dat relatief zo weinig mensen in Amerika zichzelf het leven benemen. In Nederland alleen al zijn het er zo'n 1600 per jaar. Wat dit bewijst? Eigenlijk alleen maar dat je sommige journalisten (zoals deze van de Telegraaf) niet klakkeloos moet geloven. Een beetje onderzoek leert namelijk dat het er eigenlijk ongeveer 32.000 per jaar zijn en dat op een bevolking van ruim 300 miljoen. In percentages is dat in ons land ongeveer 0.001 en in de VS 1.0 procent. Ik ben geneigd te denken dat mijn cijfers niet kloppen want dit is wel een heel groot verschil. Kan iemand het even narekenen?

Dankzij Twitter vandaag een kopje koffie gedronken met een jongedame die ik al zo'n jaartje of acht niet had gezien. Leuk! Op de weg terug naar huis deelde ik de tram met schoolmoeder Joyce, vroeg een jongedame mij de groeten te doen aan de moeder van m'n dochters en raakte ik in geanimeerd gesprek met een voormalig collega-raadslid.

Bij m'n moeder thuis samen met haar en m'n zoon genoten van een heerlijk mals biefstukkie en een brief geschreven aan het Ministerie van Justitie met de vraag waarom men weigert mij antwoord te geven op de vraag waarom moeders worden voorgetrokken in besluiten over minderjarige kinderen. Een aktie die in strijd is met artikel 1 van onze Grondwet.

M'n zoon leest nu lekker een Donald Duck-pocket en straks gaan wij samen even kijken wat er vandaag is te zien op de beeldbuis.


De link van vandaag is voor mensen die willen weten waar de regering nu eigenlijk helemaal mee bezig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!