Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

vrijdag, december 19, 2008

Verbruikt

Nu wil ook een VVD'er dat jongelui die bij herhaling fout gedrag vertonen naar het land van herkomst van hun ouders worden gestuurd. Hoogst vermoeiende types, die Verdonk-aanhangers. Maar waar moeten baldadige Feyenoord-aanhangers dan heen? Die worden toch al genoeg gestraft door in Rotterdam te moeten wonen danwel door de "prestaties" van hun cluppie?

Terwijl sommigen worden gestraft voor de prestaties van anderen worden anderen beloond voor het niet-leveren van prestaties. Neem nu de Amsterdamse korpschef Bernard Welten. Naast zijn riante salaris van zo'n 9000 euro per maand ontving hij in 2006 een gigantische bonus van maar liefst 38.885 euro. En dat was alleen nog maar de bonus over 2006! Bovendien betaalde de Amsterdamse belastingbetaler...pardon...het politiekorps Amsterdam-Amstelland bijna voor de helft mee aan de koopwoning van Welten in Warmond(...). Hij wil liever niet in Amsterdam zelf wonen. Vermoedelijk omdat hij weet hoe gevaarlijk het daar is met hemzelf als hoofd van politie.

Zwervers van bankjes in het park afjagen met een brandspuit en fietsers een boete opleggen van 60 euro "vanwege een ontbrekende reflectorstrip aan de linker trapper" en natuurlijk muurbekladders hard aanpakken en de graffiti laten verwijderen door Chemtec Chemicals. maar niet omdat Welten zelf ooit een hoge functie bekleedde bij Prochemko International dat door Chemtec is overgenomen in 2004...Lekker makkelijk. Mensen als Holleeder laat Welten graag met rust. Niet voor niets is stadsdeel Oud-Zuid -waar verreweg de meeste Amsterdamse mafiosi wonen- geen gebied voor preventief fouilleren.

De meesten die daar wonen zullen ook niet weten dat "binnenkort" de strippenkaart ruim baan moet maken voor de OV-chippas die "nu écht" ingevoerd zal worden. Was gisteren in de betreffende wijk met buurvrouw Hetty en een vriend om ons drietjes op te geven als bestuursleden van een heuse Stichting, de charitatieve instelling HIOB. Later meer hierover.

Voorlopig is de aardige jongeman die hier een paar weken terug ook was op de zolder bezig mijn eigen zolderruimte van stroom te voorzien. hij tapt het gewoon af van de algemene ruimte zodat Ymere lekker de stroom kan betalen! Weet iemand nog een handig convector-kacheltje die mijn zolder lekker warm kan houden én extreem veel stroom verbruikt?;-)


De link van vandaag is een flauw spelletje. Maar wel leuk.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Mark "Deep Throat" Felt.

Geen opmerkingen: