Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, december 29, 2008

Stroom

Het meeste van wat ik met m'n lezers wil delen staat keurig in een tekstbestandje. Thuis. Nog steeds zijn wij voor internet aangewezen op andere mogelijkheden en zitten m'n zoon en ik nu bij de internet-sigarenman.

Wij genieten nog na van een heerlijk weekend met z'n zusjes (foto's zodra wij weer thuis zijn aangesloten op het wereldwijde web) waarbij papier is gemaakt van oud papier, warme chocolademelk is gedronken, is geschaatst én een bezoekje is gebracht aan het circus.

Vandaag was ik vooral bezig met het voorbereiden van brieven aan het DWI (de aanvraag voor een PC-vergoeding is afgewezen omdat ik volgens hen een jaarinkomen had van 26.137 euro), de schade-verzekeraar (Als ik had geweten dat ik zelf de kosten moest betalen voor opslag en schoonmaak van geredde spulletjes had ik zelf een loods gehuurd met uitzendkrachten. Dat was goedkoper geweest dan de 5.500 euro die het mij nu kostte om minder dan 1000 euro aan spullen te redden. Bovendien ontving ik doodleuk de acceptgiro voor de premiebetaling over 2009 terwijl de in mei opgelopen brandschade nog steeds niet is vergoed!) en de woningbouw-vereniging (Die ik inmiddels ook heb aangegeven bij de inspectie van Bouw- en Woningtoezicht). Te zijner tijd zullen zij worden gepubliceerd op het inmiddels bekende (toch?) adres.

Een nieuwe klacht betrof de electra bij ons thuis. Afgelopen zaterdag ontplofte de wandcontactdoos in de keuken. "Niet goed" dacht ik nog. Het bleek dat na de steekvlam en de schrik ook de slaapkamer verstoken was van electriciteit. De keuken en de slaapkamer zijn dus samen aangesloten op één en dezelfde groep in de meterkast. De woonkamer heeft een eigen groep samen met de badkamer maar daarnaast zijn er nog drie groepen ongebruikt. Lijkt mij niet handig.

Vandaar dus maar een telefoontje gepleegd met Ymere. Drie eigenlijk want de eerste aan wie ik vroeg naar de betreffende persoon zei:"Die is even niet telefonisch bereikbaar." Volgens nummer twee "werkt zij nooit op maandag" (Terwijl ik toevallig van haar zelf weet dat zij nooit op vrijdag werkt. Liegen heet dit en daar kan ik slecht tegen.) en nummer drie verbond mij door met de verkeerde persoon. Dit was echter een mazzeltje want dit was de meneer die indertijd was overgeplaatst van de buitendienst naar een kantoorbaantje. Vermoedelijk omdat hij daadwerkelijk service verleende aan de huurders. Zo zal ik nooit vergeten dat hij persoonlijk bij mij thuis langskwam na werktijd met een nieuwe brievenbus-sleutel nadat ik had doorgegeven dat die gebroken was.

Ook nu weer deed hij zijn best mij te helpen. Was het volgens de helpdesk onmogelijk om nog dit jaar een electricien te sturen ("Bovendien zijn wij de agenda kwijt." Zei ze echt!), stuurde de échte service-verlener hedenmiddag nog twee electriciens die even rommelden in de meterkast waarna wij weer stroom hadden in zowel de keuken alsook in de slaapkamer.

Wij moeten alleen niet teveel apparaten stroom laten slurpen van dezelfde groep. De koelkast, de friteuse, de magnetron én een warme-luchtventilator tegelijk zijn blijkbaar teveel van het goede. Ook hebben de heren niet de moeite genomen om de gesmolten draadjes in het stopcontact te vervangen maar hij doet het wonderwel. Vooralsnog.

Eigenlijk is het helemaal niet nodig dat de koelkast werkt want op dit moment is het een aangename -2 graden Celsius in de keuken. Kijk, dat spaart weer stroom!

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Eartha Kitt

Geen opmerkingen: