Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, december 01, 2008

Ondersteunen

"Sobriëtas" van Ad Visser is boek nummer 23 van dit jaar. Het ziet er dus naar uit dat het mij ook dit jaar gelukt zal zijn om ten minste twee boeken per maand te lezen. Van Sobriëtas had ik geen al te hoge verwachtingen; het is tenslotte geschreven door de langstmeelopende Top 40-presentator ooit ter wereld. Bovendien zat Ad in diverse illustere bandjes en was hij regelmatig te gast op de Volle Maansfeesten op Ruigoord. Kijk, daar heb je het al. In Sobriëtas gebeuren vreemde dingen op vreemde planeten en elk hoofdstuk wordt begeleid door een nummer van een bijbehorende elpee. U weet wel, zo'n ouderwetse CD.

Vermoedelijk zijn zowel het boek alsook de muziek (er schijnt zelfs ook een video-project aan gekoppeld te zijn!) geschreven onder invloed van geestverruimende middelen en dan met name paddo's. Vanaf vandaag zou dat niet meer kunnen want de inname van paddo's -in welke vorm dan ook- is vanaf heden illegaal in het hele land al wordt het nieuwe beleid in onze hoofdstad nog niet gehandhaafd. Zoals wij allen weten vinden dingen die illegaal zijn gewoon niet plaats in dit regeltjesland. NOT.

Ik heb alvast de buurvrouw én de beheerder van de lokale pastorie-tuin verwittigd dat zij wettelijk gezien gevangenisstraf tegemoet kunnen zien omdat er diverse verboden paddestoelen-soorten in hun respectievelijke tuinen gedijen en zij die moedwillig niet uitroeien.

De paddo's vernietigen kan hen overigens ook op gevangenisstraf komen te staan aangezien het ondermeer om een aantal beschermde soorten gaat...

Het zou mij niets verbazen als Ab Klink dit wetje heeft bedacht onder invloed van een goed potje paddo-thee. Roken doet hij tenslotte ook.

Slecht nieuws voor wie de Minister van Volksgezondheid eventueel zou betrappen op het gebruik van paddo's: Een Nederlandse dame in dienst van een Belgisch café in New York (Nathalie Lubbe Bakker) schreef op haar blog in welke staat zij een bekende Belgische minister (Minister van Defensie Pieter de Crem) zag rondwaggelen en is stante pede ontslagen. De minister in kwestie zegt simpelweg dat de horeca-medewerkster liegt maar dient toch geen aanklacht in wegens smaad. Vermoedelijk uit angst voor het opduiken van getuigenverklaringen die het verhaal van de dienster ondersteunen.

De link van vandaag beschrijft (In de Engelse taal) een kant van dictator Mao die graag wordt vergeten.

Geen opmerkingen: