Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, december 21, 2008

Jozef

"Vanwege de kredietcrisis" vallen er ontslagen bij DAF en zullen de grote pensioenfondsen de pensioenen voor aankomend jaar niet indexeren. Gewoon allemaal pure stierepoep. Als er namelijk sprake was van een échte kredietcrisis zouden we er met z'n allen niet zo warmpjes bijzitten en waren de uitgaven voor Sinterklaascadeautjes dit jaar niet gestegen ten opzichte van vorig jaar. Ook verbruiken wij met z'n allen 5 procent meer energie dan tien jaar terug terwijl huishoudelijke apparaten vele malen energiezuiniger zijn dan toen. Wij hebben het dus gewoon niet slecht. De zogenaamde energiecrisis is voor de groet bedrijven alleen maar een excuus om te bezuinigen op personeelslasten. Leef gewoon lekker zoals U wilt en laat U niets wijsmaken. Ook niet wanneer U het idee heeft dat "iedereen" meedoet. Is dat écht zo? Heeft U het zelf slechter dan zes maanden geleden? Kent U persoonlijk iemand die het "vanwege de kredietcrisis" slechter heeft dan zes maanden geleden? Of heeft U de verhalen uitsluitend van horen zeggen? Tien tegen één dat U uitsluitend via de media vernomen heeft dat het slechter gaat maar geen enkel persoon of bedrijf kent waarmee het daadwerkelijk slechter gaat. Doet er dus gewoon niet aan mee!

Doe sinds kort via m'n Engelstalige weblog mee aan Skywatch Friday, een leuk initiatief dat mensen wat vaker naar buiten laat kijken. Gisteren keken we naar vogeltjes. In het tuincentrum. Voor de kerstboom van m'n moeder.

Kunstwerk van roestvrij staat vlakbij de ingang van het tuincentrum.Verkoopstimulans van modelbouwhuisjes:


Vanmorgen zag ik maar liefst drie kerstbomen. In de kerk waar m'n zoon en ik waren vanwege het Latijnse kerkkoor (Niet dat er een groepje Latino's stond te zingen maar U begrijpt me wel.) Tijdens de preek viel het mij weer eens op hoe weinig aandacht men eigenlijk besteed aan Jozef. Terwijl zijn vrouw Maria en de vrucht van haar schoot Jezus alle aandacht krijgen zit Jozef maar een beetje in het verdomhoekje.

Het zal je maar gebeuren dat je verloofde zwanger is terwijl je netjes wacht met het consumeren van de relatie totdat je getrouwd bent. Volgens haar zeggen is "de Heilige Geest in haar gevaren". Ik zou dan denken:"Ja, ja, ik heb in het verleden wel eens betere smoesjes gehoord." Toch blijft Jozef bij z'n meissie en doet hij zijn uiterste best om haar en het kindeke Jezus te beschermen. Daarom: hulde aan deze man en drie hoeraatjes voor Jozef!

Geen opmerkingen: