Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, december 15, 2008

Gepland

De helft van de kinderen maakt zich druk over de kredietcrisis. Terwijl kinderen het vaak al zo zwaar hebben. Neem nu de moeder die vader vertelt dat zij vindt dat het kind iets niet mag. Bij de eerstvolgende gelegenheid zegt de vader het kind:"Wij, je moeder en ik, vinden dat niet goed voor je en daarom mag je dat niet." Waarop de moeder zegt:"Dat is helemaal niet waar: van mij mag je het wel." Durf als vader dan maar eens met een weerwoord te komen. Om nog maar te zwijgen van de ellende waar je zo'n kind mee opzadelt. Helaas denken veel ouders niet na. Soms zijn ook ouders maar gewoon mensen.

Sommige ouders zijn bijvoorbeeld enigszins verkouden en kunnen daarom tijdelijk wat minder energie steken in het steunen van hun kind tijdens de repetitieweek. Toch gaat het behoorlijk goed, naar het schijnt. Vandaag had Superfer proefwerken Nederlands en Aardsrijkskunde terwijl voor morgen Latijn en Muziek op het programma staan.

Bij het bezoek van George Junior aan Irak stond vast niet op het programma:"Schoenen naar hoofd laten slingeren door Irakese journalist Muntazer al-Zaidi." Of misschien ook wel. Weten wij veel wat er al dan niet is gepland?


De link van vandaag geeft de mondiale verhoudingen weer waar het gaat om armoede, zelfmoordpercentages en bijvoorbeeld ook kindersterfte. Hoogst interessant om bijvoorbeeld te ontdekken dat ons landje het helemaal nog niet zo slecht doet in de wapenhandel.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Horst Tappert

Geen opmerkingen: