Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, december 14, 2008

Gast

Gisteren heb ik de kinderen de kerstboom laten uitklappen nadat we nog even bij de Zeeman waren geweest voor een paar ballen, een piek en een slinger. Dayna wilde niet op de foto. Vandaar dat zij er niet op staat.


Een reuze-gezellige bezigheid altijd, dat kerstboom optuigen. Het houdt niet over qua geld maar het gaat om het idee. Toch? Er zit nu eenmaal geen olie onder de grond in m'n tuin.

Wat ontzettend jammer dat er geen olie in de grond zit in Zimbabwe. Ongetwijfeld was er dan een meneer geweest die had beweerd dat Mugabe bezig was met het produceren van massavernietigingswapens. Dan zouden Amerikaans-Engelse sprekende jongens en meisjes na het uitloven van een beloning Robert Mugabe hebben gevonden in de kelder van een huisje in zijn geboorteplaats en hebben overgeleverd aan het gerecht. Hopelijk zouden er in dit geval dan wat minder burgerslachtoffers zijn gevallen als indertijd bij de aanhouding van Saddam Hussein. Maar misschien moet de internationale troepenmacht maar eerst de klussen klaren in Irak en Afghanistan voordat de soldaten en huurlingen-pardon...freelance ondersteunende particuliere beveiligingsbedrijven- zich gaan bezighouden met een curcus Frans-in-drie-dagen.

Het lijkt ook alsof de kredietcrisis zich binnen drie dagen voltrok. In werkelijkheid is het systeem van de vrije markteconomie al veel eerder een zachte dood gestorven, al wilden velen dat niet toegeven. Mensen zoals Bernard Madoff zagen de bui al hangen en hebben gerenomeerde beleggers weten op te lichten met piramide-spel achtige constructies. De beleggers in dienst van het Franse BNP Paribas zijn er ook ingetrapt. Je zou toch denken dat mensen inmiddels slim genoeg zijn om op te letten waar zij in beleggen en niet meer afgaan op mooie woorden alleen. Maar mensen geloven zo graag. Ook in sprookjes.

Zo mocht ik gisteren rondlopen op de receptie van een sprookjeshuwelijk. Op zich een gewoon feestje met drank, eten, gasten, een live-band en een party-tent. Met dien verstande dat de partytent in kwestie om en nabij een halve hectare vloeroppervlak mat.

Ben nog wel een beetje brak want na de verplichte presenties was ook ik niet meer dan een gast.

Vandaag geen "link van vandaag" maar een oude wijsheid: Als je niets te vertellen hebt moet je je mond houden.

Geen opmerkingen: