Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, november 19, 2008

Wereldburger

Meestal met de beste bedoelingen sturen mensen allerlei viruswaarschuwingen de wereld rond. Met name via Hyves is dit een populair tijdverdrijf. Echter, de meesten nemen niet even de moeite om eerst even te kijken op (bijvoorbeeld) virusalert.nl of het niet gaat om een zogeheten hoax of broodje aap-verhaal. Een nepbericht dus waarmee je mensen onnodig schrik aanjaagt. Soms hebben Hyvers en e-mailers wel wat weg van Telegraaf-journalisten: klakkeloos berichten van anderen overnemen zonder zelfs maar een poging te wagen de herkomst van het bericht te achterhalen. Nu zijn er vast wel journalisten in dienst bij De Telegraaf die eer in hun werk hebben maar de enkele keer dat ik een Telegraaf in handen heb blijkt anders...

Diverse belangenorganisaties in het Amsterdamse stadsdeel Oud-west hebben nog zeker wél enig eergevoel en zetten zich vaak belangeloos in voor een betere buurt. Gisteren was ik als toehoorder aanwezig bij een vergadering van de overkoepelende organisatie SBOW en verkneuterde mij (als voormalid deelraadslid) heimelijk over de vooroordelen die blijkbaar bestaan tegenover raadsleden. "Die kunnen toch gewoon een wethouder terugfluiten?" en "Die zitten er alleen maar voor de wekelijkse gratis borrel en het presentiegeld." ik voelde mij helaas niet brutaal genoeg die fabeltjes uit de wereld te helpen.

Vanmorgen bleek dat oplichters vaak wél brutaal zijn; Was een paar weken terug al een buurvrouw beroofd van een paar spulletjes door twee mannen die zich voordeden als meteropnemer, vandaag belden de twee doodleuk weer aan bij onze portiekbellen. Blijkbaar heeft de politie het te druk met andere zaken om dit soort types te wijzen op hun rechten. Natuurlijk is het voorval gerapporteert aan de buurtregisseur, zoals wij alhier de wijkagent moeten noemen. De buurvrouw in kwestie nam het recht tot zover in eigen hand dat zij hen (de schurken en niet de politie) uitmaakte voor al dat -in haar ogen- slecht en verdorven was.

De regelingen betreffende ouderschapsverlof zijn -met name voor vaders- bijzonder slecht geregeld in dit land. De nieuwbakken vader heeft welgeteld twee dagen voor het doen van aangifte, bijkomen van een vaak fysieke maar vooral bijzonder emotionele gebeurtenis én de moeder van de vrucht zijner lendenen bij te staan.

Politici beginnen eindelijk door te krijgen dat de gegeven tijdsspanne veel te kort is om te wennen aan het nieuwe leefritme en wil er bij werkgevers op aandringen om het voortaan niet alleen voor moeders maar ook voor vaders makkelijker te maken flexibele werktijden aan te gaan. Als de arme drommel maar niet achteraf die tijd weer moet goedmaken wanneer men erachterkomt dat hij niet de mede-producent is van de nieuwe wereldburger...

De link van vandaag is voor hen die graag en snel een mediabestand willen omzetten naar een andere standaard.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Reg Varney

Geen opmerkingen: