Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zaterdag, november 22, 2008

Stond

Vanmorgen wist de loodgieter mij gerust te stellen: De witte harige bewegende dingetjes in ons drinkwater was een probleem van tijdelijke aard, vermoedelijk samenhangend met een verbouwing elders in het pand. Inderdaad ziet ons drinkwater er weer redelijk normaal uit.

Vanmiddag zag ik er niet helemaal normaal uit. Waarom dat was kunt U aanstaande zondag zien in het programma Draadstaal om 20.30uur op Nederland drie bij de VPRO. Wie het programma ziet zal zich afvragen of de opnames niet vooraf werden gegaan door een bezoekje aan de coffeeshop...

Kijk, dat men het spek niet op de kat wil binden en daarom coffeeshops in de buurt van middelbare scholen sluit (blijkbaar mogen basisschool-leerlingen wél blowen), dat snap ik nog. Maar aangezien alcohol een veel zwaardere drug is met een veel grotere verslavende werking, waarom worden café's in de buurt van middelbare scholen dan niet gesloten, wordt het niet verboden om op schoolfeesten voor de bovenbouw alcohol te schenken (één van de ergste harddrugs wordt gewoon vrijelijk verstrekt aan onze kinderen!) en wordt het ouders niet verboden alcohol in huis te hebben? Ik vroeg het Job Cohen, die verklaarde met tegenzin ondermeer 's werelds beroemdste coffeeshop -The Bulldog aan het Leidseplein- te sluiten. Overigens ontving onze burgervader onlangs het Kruis van Erkenning uit handen van president Valdis Zatlers van Letland. Dit vanwege zijn bijdrage aan de wederzijdse kennisuitwikkeling tussen Riga en Amsterdam.

Het gaat goed met Amsterdam nadat ook al de Wallen worden ontdaan van dames die daar het oudste beroep ter wereld uitoefenen. Het is officieel niet zeker waar de meiden nu verblijven en of zij daar ook hun lingerie van de belastingen kunnen aftrekken als bedrijfskleding. Ook is niet duidelijk of zij in de illegale tippelzone of ergens in een of andere kelder regelmatig bezoek krijgen van een arts. Ook is niet zeker hoeveel van hun inkomsten zij nu moeten afdragen aan hun "zaakwaarnemer".

Dat dit soort gemeentel...sorry...landelijk politiek gedrag wordt aangemoedigd verbaast bij niets; Zogeheten "radicaliseringsmedewerkers" in Amsterdam Slotervaart kregen als prijs een kunstwerk en 15.000 euro voor hun goede werk.
Inderdaad is Slotervaart de laatste jaren veelvuldig in het nieuws geweest, ook al omdat dit stadsdeel de moordenaar van Theo van Gogh bleek te huisvesten. En iedereen heeft wel gehoord van de losgeslagen jongeren die de hele boel terroriseren.

Dat is voor mensen die alleen de kop en de eerste alinea van een bericht lezen. Wie de moeite neemt verder te lezen komt erachter dat de radicalisering juist goed en structureel wordt aangepakt en dat vanwege dat feit de betreffende medewerkers die prijs hebben gewonnen. Maar ja, aangezien veel mensen (inclusief journalisten, helaas) uitsluitende de kop van een artikel lezen en denken te weten wat het artikel inhoudt op basis van de eerste alinea zie ik het soms eventjes somber in voor dit land.

Er gebeuren ook leuke dingen in dit land. Zo mochten de buurman en ik Superfer vanavond begeleiden naar zijn allereerste officiële galafeest nadat we lekker bij m'n moeder hadden gegeten. Terwijl de buurman en ik ons vermaakten in diverse horecagelegenheden danste m'n zoon de uurtjes weg. In een pak van mij dat hem bijzonder goed stond.

De link van vandaag gaat toch nog even over de Waterschapsverkiezingen en geeft met name de reden aan waarom de SP niet meedoet.

Geen opmerkingen: