Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, november 26, 2008

Pluche

Heb nog wat last van de naweeën van de ouderavond van gisteren. Of eigenlijk niet van de ouderavond op zich. Nee, die was bijzonder geslaagd en kende een ongekend hoge opkomst onder de ouders maar ook onder de docenten van de klas waar mijn zoon deel van uitmaakt. Bovendien was het reuzegezellig en vloeide niet alleen het spraakwater rijkelijk na afloop van het officiële gedeelte...;-)

Bij het ontwaken gistermorgen gaf de thermometer aan dat het 13 graden was in de woonkamer en een onwaarschijnlijke vier in de keuken. Toch stond ik daar met veel plezier ende genoeghen een verjaarsontbijtje te maken voor mijn zoon. Twee buurvrouwen kwamen "live" de felicitaties overbrengen. Maar hij was al naar school dus nam ik de honeurs waar.

Maandagavond mocht ik Superfer feliciteren met het behalen van de 3e kyu, ofwel de bruine band in karate en de volgende morgen knuffelde ik hem voor het eerst als dertienjarige zoon.

Na thuiskomst van karateles samen "An Inconvenient Truth" van en met bijna-president Al Gore gekeken. Natuurlijk dikt Al Gore het allemaal wat aan en brengt hij het lekker dramatisch. Maar hij heeft een punt. En nee, het terugdringen van het klimaatprobleem moeten we niet aan overheden overlaten, die denken namelijk zelden meer dan vier jaar vooruit.

Kunnen wij er zelf dan wat aan doen? "Yes, we can!"

Voor mijn zoon's dertiende verjaardag gisteren (morgen foto's van eht verjaarsetentje!) kocht ik bijvoorbeeld een bouwpakket van een auto'tje dat rijdt op zonne-energie. Die doet het helaas niet in het donker maar de stuk voor stuk in niet-afbreekbaar verpakte onderdelen zijn -eenmaal in elkaar gezet- wel milieuvriendelijk speelgoed. Wij hebben ook een mini-installatie (van Het Kruidvat) in huis waarmee wij zelf papier kunnen hergebruiken. Hartstikke lollig en bovendien scheelt het zeker éénmaal in de week een loopje naar de papierbak met zo'n twee kilo aan oud papier. Ik vind dat best veel.

En wat doen wij er verder aan? Bijvoorbeeld wanneer het koud wordt in huis een trui aantrekken en pas wanneer het écht kouder wordt, de kachel een graadje hoger zetten.

Aan de andere kant staat de computer/TV (het is bij ons één en hetzelfde toestel) zeker vier uren per dag in totaal aan en kan dat aantal uren best omlaag. M'n zoon en ik zijn allebei wel wat internet-verslaafd maar diverse onderzoeken richten zich alleen op de kinderen. Vaak zijn die onderzoeken vrij onzinnig. Voorbeeldje: In 1970 waren veel meer mensen TV-verslaafd dan 25 jaar daarvoor...

Natuurlijk proberen wij ons computergebruik terug te dringen maar Windows start zo traag op...(En wat is Uw excuus?) Soms zou je denken dat het is ontworpen door een manager van het UWV. Blijkbaar zit er iets in de lucht in die directiekamers die ervoor zorgt dat managers ontzettend traag reageren op maatschappelijke ontwikkelingen.

Een Tweede Kamerlid van de VVD wil deze instantie afschaffen en de diverse taken overdragen aan de gemeenten. Ook wil Stef Blok beperkingen voor migranten. Volgens deze volksvertegenwoordiger kan een Poolse werknemer best toe met wat minder aan ziekengeld dan iemand die per toeval in dit land is geboren. Dat riekt naar discriminatie. Maar aan de andere kant zou in ogen van de VVD Ayaan Hirsi Magan (v/h Ali) minder recht hebben kunnen doen gelden (wat een zinsconstructie!) op een wachtgeldvergoeding...

Jammer dat deze mevrouw niet zo goed kon liegen als Joran van der Sloot die voor Fox News in ruil voor het sommetjes van 61.000 dollar een nieuwe leugen bedacht: Natalee Holloway had hij voor 10.000 dollar verkocht aan een meneer die hij in het casino had ontmoet. Gelukkig voor ons leidt Joran aan dezelfde ziekte als Peter R. de Vries en is hij verschrikkelijk mediageil. Anders zouden wij al die smeuïge verhalen moeten missen.

Had Ayaan zo goed kunnen liegen dan zou zij ongetwijfeld nog fijn genieten van haar plekje op het Nederlandse pluche.

De link van vandaag meet hoe lang het voor een website duurt om volledig te laden. Kan handig zijn voor webmasters en -loggers "alike".

Geen opmerkingen: