Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, oktober 29, 2008

Spitsuur

Het wereldwijd instorten van de geldmarkt heeft vele gevolgen en sommigen spinnen er garen bij. Zo heeft The Amsterdam Dungeon (een bijzonder leuke ex-werkgever!) een pleister op de wonde bedacht voor IceSave-spaarders: op vertoon van hun rekeningafschrift worden zij gratis ende voor niets zo hard aan het schrikken gemaakt dat zij voor even hun sores kunnen vergeten.

De kredietcrisis is ongetwijfeld ook van invloed op de Amerikaanse verkiezingen voor nieuwe rechters, sherrifs en natuurlijk een nieuwe president. Gaan de Amerikanen voor iemand met "common sense" die de defensie-uitgaven wil verhogen of voor iemand die niet eens weet hoeveel huizen hij bezit maar wel een "stunning mate" heeft en ontzettend veel ervaring in liegen en bedriegen -pardon- in politiek bedrijven?

Eerdaags zijn bij ons de waterschapsverkiezingen. Voor het eerst gaat de politiek zich bemoeien met de grondwaterstanden, de uiterwaarden, dijkverzwaringen en dergelijke. Wat valt er politiek te beslissen aan het voorkomen van een dijkdoorbraak? Goed, ik kan mij voorstellen dat je het van sommige gebieden helemaal niet erg zou vinden als iedereen in die omgeving verzuipt maar dat doet hier even niet ter zake(...). Waarom zou een willekeurig kamerlid invloed willen uitoefenen op de hoogte van het grondwaterpeil in -laten we zeggen- Gouda?

Naar verluid is in deze stad Desiderius Erasmus, de bekende Rotterdammer, verwekt en volgens sommigen ook geboren uit een priester en diens huishoudster. De wereldberoemde Humanist (stelde de waardigheid van de mens centraal, een waarde die wij tegenwoordig nog terugvinden in het socialisme en het liberalisme) schreef Lof der Zotheid in 1509 en besprak daarin hoe dwaas (=zot) mensen toch kunnen zijn in het nastreven van eigenbelang en in het neerbuigend doen naar anderen die in hun ogen "minder belangrijk" zijn.

Zo voel ik mij ook wel eens behandeld door instanties als UWV, DWI, Woningbouw en verzekering. Gisteren pleegde ik weer'ns m'n dinsdagse beldronde: Bij het UWV heeft men mij -ondanks herhaalde verzoeken nog immer geen reïntegratie-coach toebedacht; door bemiddeling van mijn contactpersoon bij het DWI krijg ik er nu -hoop ik- eentje toegewezen binnen twee weken. Dan kan ik eindelijk naar de Kamer van Koophandel om mij in te schrijven als ZZP'er: Freelance Sociaal Raadsman, voor advies en begeleiding.

Ik belde het DWI nogmaals om een aanvullende uitkering aan te vragen daar het UWV inmiddels voor de derde maal weigert een toeslag toe te kennen op mijn WW-uitkering van 754 euro per 4 weken. Men neemt "binnen acht werkuren" contact met mij op.

De tussenpersoon bij mijn inboedelverzekeraar blijkt op vakantie dus voorlopig kan ik nog even fluiten naar het verzekeringgeld; mijn bemiddelaar komt volgende week zien hoe mensen na een brand met nagenoeg geen geld een huis herinrichten.

Bij de woningbouw heb ik voor de vijfde achtereenvolgende week doorgegeven dat diverse klussen in huis nog steeds niet zijn uitgevoerd. Ik hoef geen excuses meer van die mensen maar wil gewoon dat zij hun werk doen.

Anders mogen zij van mij gaan knikkeren. Op de snelweg. Tijdens het spitsuur.

Geen opmerkingen: