Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, oktober 13, 2008

Opbrengen

Voor wie zich afvraagt hoe gemeentes aan zoveel geld komen om -vaak absurde- projecten te financieren: Heel simpel: de gemeente (of het stadsdeel) krijgt een bedrag van de overheid, stort dat op een spaarrekening bij Icesave, sluist de ontvangen rente door naar de bankrekening van de wethouder van financiën en laat desgevraagd zien dat er bijna niets staat op de bij de Postbank lopende rekening waarmee zij aantonen dat het Rijk helaas zal moeten bijleggen. Mocht het project in kwestie -heel verrassend natuurlijk- meer kosten dan begroot dan wordt er om Europese subsidie gevraagd. Al die tijd blijft het geld op de buitenlandse rekening onaangeroerd rente genereren ten behoeve van de uitjes van de wethouders. Vindt zo'n uitje plaats buiten de landsgrenzen (bijvoorbeeld om te aanschouwen hoe men in Tokio een speeltuin bouwt) dan zal weer van de overheid worden verlangd dat die de eersteklas-vliegtickets en de vijfsterren hotel-suites betaalt. Simpel, niet?

Verkoudheid bestrijden zou ook heel simpel moeten zijn, bedenkend dat de meest ingewikkelde ziektes vrijwel volledig zijn te voorkomen danwel te verhelpen. Niets lijkt minder waar en hoewel ik vandaag toch nog vrij veel in en rond het huis heb gedaan is het lang niet zoveel als ik had willen doen.

Buurvrouw Angélique kwam gezellig op de koffie terwijl Buurvrouw Hetty intussen m'n tuin aan het voorbereiden was op de winter en buurvrouw Riny enkele plantjes toezegde; Buurvrouw Irene maakte kenbaar blij voor ons te zijn dat wij -inmiddels bijna vijf maanden na de brand- weer echt in ons eigen huis kunnen bivakeren en buurvrouw Esther zal onze tijdelijke aanwezigheid in haar portiek missen terwijl er ook nog even tijd was voor babbeltjes met buurmannen Dudo en Diederik en buurvrouw Maya. Hoewel sommige genoemden technisch gesproken geen buren zijn noem ik hen maar even wel buren; uitleggen hoe de vorken precies in de stelen steken vergt meer tijd en moeite dan ik momenteel kan opbrengen.

De link van vandaag leidt naar Factcheck.org, een "onafhankelijke" (niemand is volledig onafhankelijk) die poogt met waarheidsgetrouwe data te onderzoeken wat er waar is achter geruchten in de Amerikaanse politiek.

Geen opmerkingen: