Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 15, 2008

Noemen

Wouter Bos is een socialist! Vond hij eerst dat bedrijven en gemeenten zelfstandig moeten kunnen opereren, opeens is hij groot voorstander van nationalisering. Uitsluitend de Nederlandsche Staat (en dus de Minister van Financiën) mag beslissen hoe banken en gemeentes hun geld beheren. Nog even en andere bedrijven en instellingen waar de Nedrelandsche overheid aandelen in heeft worden volledig genationaliseerd. De Nederlandse Spoorwegen natuurlijk. Maar ook DSM, GasTerra en de KLM en Shell.

Wat zouden zijn vroegere vrinden bij laatstgenoemde multinational daarvan vinden? Zouden die het op prijs stellen dat zij -net als de rest van belastingbetalend Nederland nu indirect sponsor zijn van Feyenoord, van wie Fortis (en dus de Nederlandse Staat en dus de belastingbetaler) de hoofdsponsor is? Inderdaad: voor gemiddeld een paar dubbeltjes per jaar per persoon zijn wij mede-sponsor van de voetbalclub uit Rotterdam!

Volgens Wouter Bos is er overigens sprake van een tijdelijke situatie; is de situatie eenmaal gestabiliseerd dan zal Fortis/ABN/AMRO het belang dat de overheid in het bedrijf heeft terugkopen. Maar ja, zoals oudere lezers zullen weten, het "kwartje van Kok" was ook een tijdelijke maatregel...

Zeggen dat je iets doet is niet hetzelfde als het daadwerkelijk doen. Neem nu sommige leden van de ChristenUnie: zij zeggen graag dat zij zich als Christenen gedragen maar uit hun akties blijkt het tegenovergestelde. Een Christen is in mijn boekje iemand die anderen respecteert zonder een eigen levensovertuiging op te dringen. Daarnaast neemt de échte Christen het op voor de zwakkeren in de samenleving en zal een echte Christen nooit en te nimmer zichzelf verrijken ten koste van een ander. En zeker niet daarover liegen. Het woord "Christen" is voor mij -kort gezegd- iemand die probeert te leven zoals (naar verluidt) de historische figuur van Jezus Christus dat ook deed en kan dus net zo goed bij de Hare Krishna zitten, aan voorouderverering doen, atheïst zijn of God Allah noemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!