Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, oktober 28, 2008

Huisdieren

Het gaat niet zo goed met Feyenoord: net als haar sponsor heeft de club te weinig reserves op de bank; Fortis lokt nieuwe klanten met een welkomst-cadeautje: een voetbalfluitje zodat ook nieuwe klanten naar hun geld kunnen fluiten.

John McCain kan naar de presidentszetel fluiten. Vooral dankzij zijn "running mate" Sarah Palin die besloten heeft vooral een eigen koers te varen, ook als zij daarmee tegen de adviezen van McCain en zijn team ingaan. Zo laat je iedereen natuurlijk goed zien dat je een hecht team bent en weet iedereen meteen wat voor een teamspeler je bent. Mensen staan opeens in de rij om alsjeblieft met je te mogen samenwerken. NOT.

In ons "team" gaat het gelukkig wél lekker; Zondag oefende Eva haar piano-vaardigheden, maakte Ferdinand zijn biologie-huiswerk en oefende ik de tekst voor mijn dialoog, op te voeren tijdens een auditie gisteren. Gisterochtend kwam buurvrouw Winonah even helpen bij het voorbereiden van mijn dialoog, kwam buurman Vincent hetzelfde doen, kwam buurman Dudo voor een praatje en buurvrouw Hetty even strijken. Bij terugkomst van de auditie (tweede ronde The Elephantman!) kwam ik de hierboven genoemde buurvrouwen onafhankelijk van elkaar op straat tegen nadat ik in de supermarkt even had staan praten met een voormalig collega-raadslid en een collega-vader uit de buurt en die wij ook kennen van de wintersport.

Een uurtje voordat ik de deur uit ging werd er aangebeld door een meneer van de technische dienst van de woningbouw. Hij kwam naar mijn zolderlicht kijken en trok dezelfde conclusie als ik: bij het aanleggen van de nieuwe bedrading is men vergeten een verbinding te leggen met de zolderruimte. Het ziet er dus naar uit dat mijn mooie nieuwe plafonnetje opengebroken moet worden.

In Geldermalsen woont een stel met heel andere zorgen. Vorige week is zij bevallen van een gezond kind en zij en haar vriend kregen van het ziekenhuis te horen dat zij al naar huis mocht maar het kindje nog even in het ziekenhuis moest blijven. Toen zij de volgende dag naar het kindje informeerde bleek het al weg; het ziekenhuis had besloten dat het stel op basis van hun zwakbegaafdheid het kind niet mag opvoeden.

Bij de rechszaak was er geen advocaat omdat de rechtsbijstandsverzekering vindt dat de zaak niet gewonnen kan worden. Ook kwam de gezinsvoogd niet opdagen. Het stel stond er dus alleen voor en alleen dankzij een aardige oom kon hun zaak worden verdedigd. Ondanks het feit dat het een universeel recht is van de mens om te beschikken over een advocaat besloot de rechter in kwestie de zaak gewoon voortgang te laten vinden. Wat je ook mag vinden van het feit dat een zwakbegaafd stel een kind opvoed druist dit natuurlijk in tegen alle regels van de rechtsgang.

Maar nu we het er toch over hebben: Mag de overheid voor nazi's spelen door te bepalen wie er wel en niet kinderen mogen hebben? En dan het argument van het doorgeven van zwakke genen: mensen met neiging tot astma moeten dus ook maar worden gesteriliseerd? Mensen die geen dertig kilometer kunnen lopen met twintig kilo bepakking moeten maar een spuitje? Evenals mensen die uit vrije wil PVV stemmen en/of meer dan 1 cd van Frans Bauer in huis hebben? Of George Junior een toffe gast vinden? Bovendien zou je -indien je daadwerkelijk iedereen die mogelijk niet voor een kind kan zorgen het ouderschap wil ontzeggen- kinderen ook moeten weghalen bij junks, alcoholisten, alleenstaande ouders, moeders met één arm, mensen met een inkomen van minder dan tweemaal modaal, mensen die nergens een lichtpuntje in kunnen zien, ouders die zelden thuis zijn en mensen met huisdieren.

De link van vandaag gaat over het oppimpen van hulpstukken

Vandaag staan wij stil bij het overlijde van Gerard Damiano

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!