Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, oktober 21, 2008

Heerlijckheid

"A child isn't born with a gun in his hand" is het nieuwste werk van Laser 3.14,
de mysterieuze kunstenaar die graag zijn wijsheden achterlaat op verse schuttingen bij bouwplaatsen. Hij geeft -in mijn ogen- aan dat het voor mensen tegennatuurlijk is om andere mensen dood te schieten. Klopt. Maar moet je dan ook al die mensen geen gelijk geven die beweren dat zwemmen tegennatuurlijk is omdat wij niet zijn uitgerust met zwemvliezen of het feit dat wij geen vleugels hebben bewijst dat de mens niet gemaakt is om te vliegen?

Er zijn er ook die beweren dat homosexualiteit een tegennatuurlijke drang is. Nu is het waar dat uit onderzoeken blijkt dat jongensbabietjes wel degelijk langer naar een vrouwen-gezicht kijken dan naar een mannen-gezicht. Meisjes-babies echter kijken naar beiden seksen even lang. Aan de andere kant bewijst dat alleen maar dat de theorie achter het onderzoek klopt. Niet zo vreemd want de onderzoeker doet zijn/haar uiterste best een theorie te bewijzen en gaat daar net zo lang mee door totdat dat gelukt is. Wat een onderzoeker eigenlijk moet doen is alles uit de kast halen om het tegenovergestelde van de betreffende theorie te bewijzen. Indien dat niet lukt kun je er bijna zeker van zijn dat de theorie klopt.

Wat in elk geval nog klopt is mijn hart en dat kan helaas niet van iedereen gezegd worden. Neem nu de zakenman die op zijn vijftiende zijn eerste baantje had, op zijn zestiende zijn eerste brommer kocht, op z'n negentiende z'n eerste auto, op z'n 21'ste z'n eerste huis, op z'n 30'ste z'n eerste kind had, op z'n 40'ste z'n eerste ton op z'n rekening had staan en op z'n 41'ste in het ziekenhuis lag met z'n eerste hartaanval en de vijftig niet haalde want de derde werd hem fataal.

Voor mijn pogingen om af te vallen is een dag als gisteren fataal. Met buren Winonah en Vincent zaten Superfer en ik weer'ns aan de Chiptwister, die overheerlijke aardappelsnack. Lange Vingers, gedompeld in gesmolten chocolade compelteerden het menu. Oh, de schande ende heerlijckheid!

De link van vandaag laat zien hoe ontzettend makkelijk mensen eigenlijk in het ootje te nemen zijn: museum of hoaxes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!