Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, augustus 14, 2008

Verwachtingen

De Ferman is vandaag met z'n vrienden op pad en de jongelui hebben een fraaie dag uitgezocht voor een middagje zwemmen. M'n zoon wist nog niet hoe laat hij thuis zal zijn vanavond. Kleine jongetjes worden groot. Dat zagen wij ondermeer aan vriend Pieter en zijn zoon Berend. Die laatste had geen zin om samen met zijn vader een film te kijken en mede daarom genoot ik gisteren dan ook met volle teugen van het samen met Superfer in de bioscoop kijken naar Wall-E. Met de opmerking:"Wall-E is een leuke tekenfilm" doe je het produktieteam zeker tekort.

De Nederlandsche overheid zit met een tekort van 2 miljard euro. Nu kan zij natuurlijk het JSF-project (de nieuwe naam vind ik te lang) afblazen onder het mom van "beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald" en daar ettelijke miljarden mee besparen maar men lijdt liever geen gezichtsverlies. Naar mijn mening getuigt het juist van stoerheid als je toegeeft dat je fout zat maar ja, wie ben ik?

Ik ben een burger die blijkt opgelicht door de verzekering. Had vandaag de schade-expert aan de telefoon. Da's de persoon die de gegevens verzamelt van de verschillende partijen en op basis van die gegevens besluit welk bedrag verzekerde krijgt uitgekeerd.

Zo ontving hij van het schadeherstelbedrijf een overzicht van goederen die afgevoerd moesten worden en dus niet te redden bleken. Dat ging om een kookplaat, de koelkast en een verhuisdoos vol met "diversen inboedel" voor een totaal van zo'n 550 euro.

Daarnaast kreeg de schade-expert van de verzekering de lijst die ik hen opgestuurd had. Op die lijst staan drie zaken: Boeken, kleding en "diversen inboedel" ter waarde van een kleine 5000 euro.

Op basis hiervan bedraagt mijn totale uitkering 5500 euro. Een tikkie weinig leek mij dat en vandaar dat ik contact opnam met de schade-expert. Nu is dus gebleken dat de lijst die de verzekering hem heeft toegespeeld als zijnde mijn opgave mijn opgave helegaar niet is!

Op de echte lijst staan ook nog speelgoed, vloerbedekking, gordijnen, kasten, bedden, stoelen, muziekinstrumenten, een platenspeler, een tapedeck, lampen, een laptop, strijkplank, drank (!), toiletartikelen, etenswaren, theedoeken, bestek, schrijfwaren, een ionisator, een douchecabine, twee wekkerradio's, voorraadbussen, een transistorradio en nog zo wat van dat spul.

Ongetwijfeld heeft de verzekering geheel per abuis de verkeerde lijst doorgestuurd aan de schade-expert want ik kan mij niet voorstellen dat men celstraf riskeert voor opzettelijke fraude.

Zo zal het recht ook in dit geval uiteindelijk zegevieren. De Nederlandse Olympische equipe doet het vooralsnog rustig aan met dat zegevieren. Tegenvallers zijn altijd een nadeel van te hoog gespannen verwachtingen.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Bill Gwatney, Isaac Hayes en Sandy Allen

Geen opmerkingen: