Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, juli 01, 2008

Vrijheid van meningsuiting

Natasja, Debbie & Billy, Dudo, Hetty,... Verschillende buren weten hoe m'n zoon en ik vakantie vieren: Een beetje voetballen in de gemeenschappelijke tuin, slapen wanneer we moe zijn, eten wanneer we trek hebben, lekker lezen en af en toe een filmpje kijken.

Zo heeft m'n zoon pas z'n eerste horrorfilm gezien: Nightmare on Elmstreet. 12 jaar oud is misschien een beetje jong om te worden geconfronteerd met Freddy Krueger maar liever dat hij eerst een paar enge films ziet onder toezicht van z'n vader dan stiekem met vrienden. Voor hen moet hij zich groot en stoer houden en veilig met mij op de bank kan hij rustig laten weten dat hij bepaalde scenes eng vindt en mag hij rustig schrikken zonder te worden uitgelachen.

Zelf zal ik graag Geert Wilders uitlachen wanneer hij door Jordanie een taakstraf krijgt opgelegd wegens discriminatie. Misschien moet hij straks als vrouw verkleed door de hoofdstad lopen of een zandpad aanvegen maar in elk geval zal hij voorlopig niets te zeggen hebben. Niet dat hij wezenlijk iets te zeggen heeft maar de rechter besloot dat zijn uitspraken niet strafbaar zijn omdat hij niet een bevolkingsgroep beledigt maar hun godsdienst. Ja, nog even.

Volgens de rechter mag ik dus niet Geert Wilders beledigen maar valt het beledigen van
mensen die op hem stemmen onder het kopje:"Dat gebeurt in het kader van de politieke
discussie." Goed om te weten. Dus bij deze:"Elke idioot die PVV stemt moet het land
verlaten en verplicht de geschiedenis van de Nederlandse politiek bestuderen voordat-ie terug mag komen." Hierbij heb ik gebruik gemaakt van de door Geert Wilders te schande gemaakte vrijheid van meningsuiting.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Mies Bouhuys en Ruslana Korshunova

Geen opmerkingen: